San Hoze prošao, Pitsburg razočarao

Izvor: RTS, 26.Apr.2011, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

San Hoze prošao, Pitsburg razočarao

San Hoze Šrksi su u šestom meču došli do odlučujuće, četvrte pobede protiv Los Anđelesa. U meču odigranom u Gradu anđela, San Hoze trijumfovao posle produžetka rezultatom 4:3. Tampa Bej je trijumfom nad Pitsburgom od 4:2, izjednačila u seriji, tako da će o konačnom pobedniku odlučivati sedma utakmica.

Ekipama Detroita, Vašingtona i Nešvila priključili su se San Hoze Šarksi, koji su u petom meču došli do četvrte pobede protiv Los Anđeles Kingsa i plasirali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se u narednu rundu plej-ofa.

Šarksi su do pobede od 4:3 došli posle produžetka, a pobednički gol postigao je Tornton u drugom minutu dodatnog vremena. Prethodno je u regularnom delu, posle jednog časa igre, rezultat bio 3:3.

Prvi gol je pao tek u drugoj trećini, a postigao ga je hokejaš Šarksa Velvud. Kingsi zatim koriste prednost igrača više i preko Vilijamsa izjednačavaju. Do kraja tog perioda Šarksi ponovo dolaze u vođstvo, a strelac je Demers.

Kingsi do novog izjedbačenja dolaze na samom startu trećeg dela, kada je posle samo 18 sekundi Smit postigao pogodak za svoj tim. Treći put Šarksi dolaze do prednosti u devetom minutu preko Hitlija, ali ta prednost je trajala samo četiri minuta kada Kingsi, sa igračem više, preko Luisa, ponovo vraćaju rezultat u egal.

U produžetku bolje su se snašli Šarksi, koji su samo posle dva minuta, preko Torntona, postigli pobedonosni gol, koji ih je odveo u narednu rundu plej-ofa.

Pitsburg Pingvinsi nastavili su da se muče u seriji sa Tampa Bej Lajtningom. U šestom meču nisu iskoristili šansu da dođu do četvrte pobede i okončaju seriju.

Momci iz Tampe su pred svojom publikom trijumfovali sa 4:2, došli do izijednačenja u seriji na 3:3, tako da će o prolasku u narednu rundu odlučivati majstorica.

Indisponirani Pingvinsi bili su dostojni rivali samo u prvoj trećini, koja je završena rezultatom 1:1. Momci iz "grada čelika" su čak i prvi poveli preko Dupuia, a izjednačio je Pursel.

U drugoj trećini je Bergenhaim doveo u prednost Tampu, ali je početkom trećeg dela Stal izjednačio. Ipak do novog vođstva Tampa dolazi posle samo 67 sekundi, kada mrežu Pingvinsa trese Dauni.

Sudbinu Pingvinsa zapečatio je Maloun deset minuta pred kraj meča, posle čega je Tampa došla do prednosti od 4:2, koja je ostala do kraja meča.

Pobednik ove serije biće poznat posle sedme utakmice koja će se igrati u Pitsburgu.

Rezultati odigranih mečeva:

Los Anđeles - San Hoze 3:4, u seriji 2:4

Tampa Bej - Pitsburg 4:2, u seriji 3:3

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.