Tončev: Čair dobija vrhunsku travnatu podlogu

Izvor: B92, 06.Jun.2019, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tončev: Čair dobija vrhunsku travnatu podlogu

Fudbaleri Radničkog iz Niša će evropske utakmice u julu igrati na novoj podlozi pošto je počela rekonstrukcija terena na stadionu Čair.

Kako se navodi, radove će realizovati "najbolja i najpoznatija ekipa stručnjaka iz kompanije u Grčkoj", koja brine o terenima Olimpijakosa, AEK-a i Panatinaikosa u Atini, PAOK-a u Solunu, ali i mnogih najpoznatijih klubova u Italiji, Španiji, Holandiji i drugih širom Evrope.

"Posao je veoma ozbiljan i rezultat će biti vrhunski. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Obezbedili smo oko 55 miliona dinara za ovaj projekat i očekujem da će konačno negativna kampanja, koja se vodila i još se vodi protiv Radničkog zbog lošeg terena, prestati", rekao je prvi čovek Radničkog Ivica Tončev.

"Sve one koji su na sav glas govorili da se u Nišu fudbal igra na poljani ili po džombama i blatu, ubuduće ćemo ugostiti na najboljem terenu i nećemo dozvoliti nikome nijednog trenutka da se žali na uslove odigravanja utakmica", dodao je on.

Taj projekat trebalo bi da bude realizovan u narednih 35 do 40 dana, u zavisnosti od vremenskih uslova. Prvih pet dana radiće se na uklanjanju stare travnate površine, a nakon toga će se zemljište ravnati laserskom metodom.

Potom sledi postavljanje novog sistema za zalivanje ispod cele površine terena, pa popravljanje sistema drenaže, a na kraju ovog procesa ide postavljanje završnog sloja drenaže i sloja za ukorenjavanje trave.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.