Tomić: Ugušio nas poraz od Valensije

Izvor: B92, 26.Jan.2019, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomić: Ugušio nas poraz od Valensije

Trener Crvene zvezde Milan Tomić istakao je poraz od Valensije u Evrokupu kao uzrok neuspeha u Zagrebu.

Crveno-beli su doživeli prvi poraz u ABA ligi, Cedevita je slavila 84:68 u 17. kolu regionalnog takmičenja.

"Prvo bih hteo da čestitam Cedeviti na pobedi. Bili su bolji od nas. Mi smo u poslednjoj četvrtini odigrali nešto, ali pre su oni tri četvrtine bili bolji i to rezultat pokazuje. Mi smo igrali ovu utakmicu posle poraza od Valensije i mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nas je taj poraz i psihički i fizički malo ugušio, tako da nismo mogli reagovati", rekao je trener Zvezde Milan Tomić.

Nakon izjednačene prve četvrtine Cedevita je u potpunosti dominirala, imala i 29 poena prednosti, da bi Zvezda tek zahvaljujući serijo 17:4 u poslednjem kvartalu izbegla debakl.



"Ne bih hteo da umanjim zasluge svojih igrača, ali mislim da treba biti iskren i reći da smo uhvatili Zvezdu u jednom trenutku kad oni nisu u idealnoj situaciji jer u utorak igraju utakmicu protiv Limoža, koju moraju dobiti da bi ostali u trci za prolazak u četvrtfinale Evrokupa. Tu nije bilo i Cirbesa, koji im je jako bitan. Osim prvih pet-šest minuta, kad su oni pogodili neke šuteve i kad smo mi napravili nekoliko grešaka, kod nas je sve dobro izgledalo. Odigrali smo dobro obrambeno, energetski i trčali smo. U poslednjoj četvrtini su oni pogodili nekoliko šuteva, a mi smo napravili nekoliko grešaka u napadu. Ali, bio bih zadovoljan i s pobedom od pola koša, a sve ostalo je bonus"
, rekao je trener Cedevite Slaven Rimac.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zvezda pala u formi, Tomić nervozan: ''Pokušavate da me isprovocirate?''

Izvor: Sportske.net, 27.Jan.2019, 11:50

Novinari sinoć u Zagrebu ušli u polemiku sa Zvezdinim strategom...Crvena zvezda je sinoć pretrpela prvi poraz u 17 odigranih kola ABA lige, izgubila je od Cedevite u Zagrebu sa 84:68, i to samo po sebi ne bi bilo ništa zabrinjavajuće, da nije bilo i ona tri poraza u Top 16 fazi Evrokupa...Evidentno...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.