Todorić: Nije Zvezda San Antonio!

Izvor: MozzartSport.com, 25.Mar.2015, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todorić: Nije Zvezda San Antonio!

Sportski direktor crno-belih smatra da Partizan ima realne šanse za plasman u finale, iako kaže da je Zvezda favorit u duelu koji donosi plasman u Evroligu

Sportski direktor košarkaškog kluba Partizan Dragan Todorić smatra da je u polufinalu plej-ofa Jadranske lige ekipa Crvene zvezde favorit, ali daleko od toga da crno-beli nemaju sa čime da se suprotstave velikom rivalu.

Zvezda je ligaški deo takmičenja završila na prvom mestu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << samo dva poraza, dok je Partizan bio četvrti sa skorom 18-8.

“Pa, nije Zvezda San Antonio! Naravno da imamo adute, uostalom, kao i oni bez obzira na briljantan utisak koji su ostavili u dosadašnjem delu sezone. Sigurno je da su favoriti, ali bili smo, oni i mi, prošle sezone u velikoj prednosti, uoči fajnal-fora u Areni, pa ste videli šta su uradili Cedevita i Cibona“, rekao je Todorić za Novosti.

Predstojeći dueli gradskih rivala imaće možda i najveći ulog u poslednjih 20 godina, pošto će finalisti Jadranske lige izboriti plasman u Evroligu sledeće sezone.

“Ne bih ponovo o našim problemima i važnosti učestvovanja u Evroligi, koje je u direktno-posledičnoj vezi sa budućnošću kluba. Iskustvo mi govori da ni Zvezdi baš nije milo što smo mi sa druge strane“, naveo je Todorić.

Partizan je na četvrto mesto pao posle poraza od Budućnosti u Podgorici u meču poslednjeg kola ligaškog dela. Podgoričani su trijumfovali u neizvesnoj završnici, a Todorić smatra je bilo nekoliko diskutabilnih odluka sudija, poput dodeljivanja tehničkih grešaka zbog koškanja igrača na poluvremenu i „kačenja“ za mrežicu centra Budućnosti Darka Planinića i priznavanja trojke Džej Ar Rejnoldsa.

Ipak, mnogo više od toga, Todoriću je zasmetalo to što su pojedini navijači Budućnosti na terenu ubacili 10-ak bubrega, aludirajući na zdravstveno stanje trenera Partizana Duška Vujoševića.

“Ta masa koja je iz daljine ličila na gomilu gume, uklonjena je, ali je izostala konkretnija reakcija službenih lica, osim onog uobičajenog upozorenja o sportskom navijanju, nebacanju predmeta... Razumem tenziju, pa i pljuvanje, bacanje svega i svačega, jer sam toliko sam toga preturio preko glave za više od dve decenije sedenja na klupi. Sve može da prođe, iako nije u redu, ali bubrezi, to je stvarno bilo previše. Nažalost, nije i jedino“, zaključio je Todorić.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.