To mi je pokazalo da je Đoković pobediv i pomoglo da zaboravim Vimbldon

Izvor: B92, 30.Jan.2020, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"To mi je pokazalo da je Đoković pobediv i pomoglo da zaboravim Vimbldon"

Švajcarski teniser Rodžer Federer govorio je o duelu sa Novakom Đokovićem.

Federer i Đoković se sastaju u polufinalu Australijan opena, u sčetvrtak od 9.30 po srednjeevropskom vremenu.

Federer se, pričajući za francuske medije, podsetio poslednjeg puta kada je dobio Đokovića – na Završnom mastersu 2019. godine.

"To mi u potpunosti pomaže. Pokazalo mi je da on može da se pobedi. Naravno, moram mnogo toga dobro da uradim, ali uvek je dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << videti da u mojim godinama s vremena na vreme dokažem da mogu da pobedim Novaka i Rafu i da osvojim po neki turnir", rekao je Federer.

Treći teniser planete se prisetio i finala Vimbldona, kada mu je Novak "ukrao" pobedu u finalu.

"To mi daje i na samopouzdanju i pomaže mi da zaboravim Vimbldon, čak iako sam na Vimbldonu igrao dobro", kazao je Rodžer i uporedio meč koji sledi sa mečom na Završnom turniru:

"Ovde se igra na pet setova, tako da će biti drugačije. Izazov je veći. Moram da igram još bolje, i to još duže. Igrao sam, pak, mnogo ovakvih mečeva i verovaću sve do kraja. To je normalno".

Federer je imao velikih fizičkih problema protiv Sandgrena u četvrtfinalu. Spasao je nekoliko meč lopti i nekako se "provukao" do polufinala, tako da će imati dodatno otežan posao protiv srpskog tenisera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.