To je taj Liverpul, ovo nije pravi Mančester siti! Klop rasturio Gvardiolu! (video)

Izvor: Sportske.net, 04.Apr.2018, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

To je taj Liverpul, ovo nije pravi Mančester siti! Klop rasturio Gvardiolu! (video)

Velika pobeda Liverpula u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Mančester sitija.

Sasvim zasluženo, Liverpul sa 3 gola u mreži ispraća Mančester siti kući, odigrali su fantastično prvo, zrelo drugo poluvreme, dovoljno za konačnih 3:0 (0:0).

Magično je igrao Liverpul u prvih 45 minuta, da li zbog slabe igre Mančester sitija ili zbog inspiracije nošeni navijačima, ostavljamo vama da procenite.

Nismo videli velike šanse do prvog gola >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << na meču koji je postigao Mohamed Salah.

Salah je projurio po desnoj strani, dobio je loptu od Aleksandera Arnolda, pronašao je Firmina koji šutira u Edersona, nakon toga krade loptu Vokeru, ona dolazi do fantastičnog Egipćanina koji pogađa gornji deo gola za 1:0.

Da ne zaboravimo, bio je ofsajd kada je Arnold poslao loptu Salahu, santimentri su odlučivali, ali je zastavica pomoćnog sudije ostala nepodignuta.

U 14. minutu Liroj Sane je imao solidnu šansu za Mančester siti i to je bilo sve od te ekipe u prvom delu meča.

Džejms Milner je uspeo da oduzme loptu na sredini terena, da je prosledi do Okslejda Čembrlejna koji fantastičnim udarcem vara golmana Mančester sitija za 2:0! Milneru je ovo sedma asistencija ove sezone u Ligi šampiona, niti jedan fudbaler nema više od njega.

Prva dva gola Liverpula možete videti OVDE.

Opasno je izgledao Liverpul, bili su nošeni sjajnim navijanjem, a onda ponovo Mohamed Salah, najopasniji fudbaler Liverpula, verovatno i Premijer lige, možda i čitavog sveta.

Otvoren mu je bio prostor po desnoj strani, prvo je pogodio Kompanija, zatim je centrirao pravo na glavu Sadiju Maneu, a Senegalac uspeva da prevari Edersona, već je u 31. minutu bilo ubedljivih 3:0!

Do kraja poluvremena Liverpul je mogao da bude i ubedljiviji, Van Dajk je skočio visoko nakon centaršuta, nadvisio je dvojicu fudbalera Mančester sitija, ali je loptu poslao malo pored gola.

Koliko je loš bio Mančester siti, možda i najbolje dokazuje statistički podatak za Gabrijela Žezusa, napadača ove ekipe, koji je imao samo 6 pasova u prvom poluvremenu, od toga 3 nakon početnog udarca.

U drugom poluvremenu odmah na startu problem za Liverpul, povredio se Mohamed Salah, a prethodno je Mančester siti imao dobre šanse preko Sanea koji je bio možda i najopasniji fudbaler Mančester sitija. Uveden je u igru Vajnaldum, Okslejd Čembrlejn je otišao napred, Klop nije želeo da menja formaciju.

Daleko bolje je izgledao Mančester siti u drugom poluvremenu, što i nije bio neki problem. Novu šansu u 55. minutu je imao nakon centaršuta Silve, Arnold je bio dobar u odbrani, a onda je usledio daleko mirniji period meča što je daleko više odgovaralo domaćoj ekipi.

Utakmica je odmicala što nije bilo dobro po Mančester siti, imali su solidnu šansu nakon dodavanja De Brujnea, kada Silva nije očekivao loptu u petercu, igrao se 82. minut, dok Liverpul skoro i da nije pretio u drugom poluvremenu, ali nije ni pravio greške koje su bile ove sezone česte u odbrani.

Za kraj, jedna informacija, Mančester siti nije imao niti jedan udarac u okvir gola Liverpula, dovoljan dokaz kako je ekipa Pepa Gvardiole odigrala utakmicu.

U drugom meču današnjeg dana Barselona je savladala Romu, više o tome OVDE.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.