To je derbi! Na Čairu je bilo svega, ne i pobednika!

Izvor: Mondo, 30.Sep.2018, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

To je derbi! Na Čairu je bilo svega, ne i pobednika!

Derbi 10. kola Superlige Srbije igra se na Čairu, gde se sastaju Radnički Niš i Partizan. Ostanite uz Mondo i pratite tekstualni prenos utakmice.

Crvena zvezda je pobedom protiv lučanske Mladosti pobegla na "plus osam" i ima utakmicu više. Partizan i niški Radnički da bi ostali u trci za crveno-belima moraju da pobede u 10. kolu Superlige Srbije.

Ali…

Problem je u tome što će >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << upravo ekipe koje se nalaze na deobi drugog mesta, sa po 20 osvojenih bodova, danas od 19 sati (direktan prenos za TV Arena sport i mts TV) odmeriti snage na Čairu.

Trenutni rezultat: Radnički - Partizan 2:1!

Derbi je podigao Niš na noge, a nema sumnje da će na tribinama stadiona Radničkog biti i veliki broj navijača Partizana, koji još uvek ne mogu da prežale to što njihov tim prošle nedelje u "večitom derbiju", uprkos tome što je nadigrao velikog rivala, nije osvojio sva tri boda već jedan.

Za razliku od navijača, kombinovani tim "parnog valjka" je već u sredu u Kupu pokazao da je "na nogama", kao i da je spreman da i u Nišu potvrdi da je kriza igre prošla.

Radnički je u Kupu takođe bio ubedljiv, pobedivši Bežaniju 4:1. Nišlije su jedini poraz u prvenstvu doživele od Crvene zvezde još na startu Superlige. Krajem avgusta i početkom septembra "meraklije" su remizirale na dva uzastopna meča, protiv Napretka na Čairu i na Banovom brdu u duelu sa Čukaričkim.

Treneri Zoran Bata Mirković i Nenad Lalatović su veliki optimisti i obojica veruju da njihove ekipe mogu da pobede. Praktično su najavili otvorenu igru bez mnogo kalkulacija.

"Radnički ima dobru ekipu, sastavljenu od iskusnih i mladih pojedinaca i kvalitetnih stranaca. Čvrsta su ekipa, borbena, jaka na svim pozicijama, izvanredno vođena od strane Nenada Lalatovića, koji svoje znanje, iskustvo i energiju prenosi na tim, tačno se vidi njegov potpis", rekao je Mirković pred polazak u Niš.

"Ovo je svakako apsolutni derbi, jer će se sastati ekipe koje imaju identičan skor u prvih devet kola i imaju najviše moguće ambicije u nastavku sezone. Očekuje nas težak i zahtevan meč protiv jakog protivnika, ali mi smo svesni naših kvaliteta i činjenice da igramo kod kuće, tako da smo spremni da odigramo najbolje što možemo i opravdamo trenutnu poziciju na tabeli", rekao je fudbaler Radničkog Petar Grbić, inače nekadašnji član Partizana.

Još jedan bivši crno-belih je udarna igla Lalatovićevog sastava. U pitanju je Nikola Drinčić.

Utakmicu će suditi Milorad Mažić! Javnost je već počela da se brine, jer je najbolji srpski arbitar od početka prvenstva vodio samo jedan meč u domaćem prvenstvu. Nije ga bilo ni na "večitom derbiju", a objašnjenje zbog čega ga nema na utakmicama Superlige je izostalo. Paradoksalno zvuči da je Mažić ove sezone više utakmica sudio u Saudijskoj Arabiji nego u Srbiji.

Konačno, i on je delegiran za jedan derbi.

Poslednjih 11 utakmica:

Partizan – Radnički 3:1

Radnički – Partizan 1:0

Partizan – Radnički 3:1

Radnički – Partizan 1:3

Radnički – Partizan 0:2

Partizan – Radnički 1:1

Radnički – Partizan 1:0

Partizan – Radnički 2:0

Partizan – Radnički 0:0

Partizan – Radnički 0:0

RADNIČKI: Ristić - Todorovski, Pankov, Bondarenko, Crnomarković, Stanković, Drinčić, Stojanović, Grbić (od 78' Stanisavljević), Ranđelović (od 64' Mrkić), Haskić (od 69' Mitrović).

PARTIZAN: Stojković -N. R. Miletić (od 55' Urošević), Marković, Valijente, N.G. Miletić, Zdjelar (od 49' Nikolić), Šćekić, Pantić, Janković, Zakarić, Rikardo Gomeš.

Sudija: Milorad Mažić (Vrbas)

UŽIVO:

KRAJ!

89' Pantić u rašlje sa 17-18 metara, Ristić "skida" loptu! Odlična utakmica, pravi derbi!

87' Skočio je Čair na noge, ali je Milovan Ristić podigao zastavicu, a tu odluku uvažio Mažić. Gol Radničkog je poništen, deluje opravdano!

Izvor: MONDO/TV Arena Sport

GOOOL!

85' Nemanja R. Miletić beži odbrani Radničkog, sjajno ga nalazi Danilo Pantić, bek crno-belih izlazi sam ispred Ristića i postiže gol. Posvećuje ga Dušanu Todoroviću!

Izvor: MONDO/TV Arena Sport

83' I Mrkić je zagrejao dlanove Vladimira Stojkovića. Još jedna prava prilika za Radnički.

80' Prilika za Radnički, Mitrović je mogao da završi posao u Nišu.

GOOOL!

79' Nemanja Nikolić je smanjio na 1:2! Slobodan Urošević je "oteo" loptu Stanisavljeviću, odigrao do Jankovića, koji je u sredini pronašao Nikolića, ovaj je prmio loptu i odmah je sa ivice kaznenog prostora smestio u mrežu

Izvor: MONDO/TV Arena Sport

- Radnički je igrao otvoreno veći deo meča, ali se posle 2:0 povukao, dao loptu Partizanu. Nišlije su pametno umrtvile tempo meča i sigurno čuvaju prednost, a šansu vrebaju iz kontri.

74' Udarac Šćekića pored gola...

65' Sve je manje vremena za Partizan. Crno-beli imaju terensku inicijativu, napadaju, često su u kaznenom prostoru, ali ne uspevaju da smanje, Mirković je izvršio dve izmene, ubacio je Nikolića i Uroševića, a na drugoj strani Mrkić je zamenio Ranđelovića.

GOOOL!

47' Kakva greška odbrane Partizana. Nespretno se okliznuo Nemanja G. Miletić posle povratne lopte, do lopte je stigao Lazar Ranđelović, nije bio sebičan, video je kako ga prati Saša Stojanović, odigrao je za svog kapitena u stranu, koji je rutinski pogodio mrežu. Velika prednost za Radnički!

Izvor: MONDO/Arena sport

Nastavljena je utakmica... Nema promena.

Kraj prvog poluvremena!

42' Prilika za levog beka Nemanju G. Miletića, stigla je odbrana Nišlija da ga blokira. Samo korner za Partizan.

37' ŠANSA! Odmah prilika za Partizan, ali i sporna situacija, posle koje se može reći da je Partizan oštećen za penal. Rikardo je sjajno tukao glavom, Borivoje Ristić kratko odbio loptu do Zakarića, koji je sa dva-tri metra pogodio stativu. Na loptu je naleteo Janković, uhvatio volej, a rukom se poslužio Radovan Pankov!

Izvor: MONDO/TV Arena Sport

GOOOL!

35' Radnički je poveo! Odlično je Saša Stojanović centrirao sa desne strane, a Nermin Haskić se još lepše ubacio između štopera Partizana i glavom savladao Stojkovića.

Izvor: MONDO/TV Arena Sport

34' Ofsajd fudbalera Partizana, a nije ga bilo!

28' Okliznuo se Ranđelović, a moglo je da bude vrlo opasno po gol Partizana. Radnički, kao što su Nišlije najavile pred utakmicu, ne igra defanzivno, naprotiv.

26' Otvorena igra oba tima. Prvi žuti karton na utakmici je dobio Svetozar Marković.

15' Videli smo dve šanse i čekamo na nova uzbuđenja. Za to vreme Nenad Lalatović pravi šou na Čairu, energičnim reakcijama na sudijske odluke, ali i poteze svojih igrača na terenu. Opomenuo ga je i Milorad Mažić.

6' Odlična prilika za Partizan. Aleksandar Šćekić nije uspeo da postigne gol, pošto se našao "iza leđa" odbrane domaćina, a nakon sjajne lopte Marka Jankovića. Visoki Crnogorac je bio "spojen" s golom, ali je gađao dalji ugao i bio neprecizan. Dobar deo posla na desnom krilu je završio i Goran Zakarić.

3' Prva prilika na utakmici i to za Radnički. Lazar Ranđelović je odlično prošao pored Nemanje R. Miletića po levoj strani napada Nišlija, bio je isuvše iskosa, tako da je Vladimir Stojković dobro zatvorio ugao i zaustavio šut fudbalera Radničkog. Imao je Ranđelović i boljih rešenja...

- Počeo je derbi u Nišu.

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.