Izvor: MozzartSport.com, 19.Sep.2021, 23:07

To je Real, morate da ga ubijete sto puta: Benzema i Vinisijus za dva minuta okrenuli Valensiju (VIDEO)

I to u momentima kada je delovalo da će Slepi miševi do velika tri boda - 1:2

Sve do 86. minuta delovalo je da će Valensija pod stručnom palicom Hozea Bordalasa overiti titulu „hit prvenstva“. A, onda je Real Madrid pokazao veličinu. Njega nije dovoljno ubiti jednom, već sto puta da bi umro. Kralj je to. A preživeo je i ovaj napad. Za dva minuta Real je dao dva gola i na taj način je ućutkao Mestalju. Prvo je Karim Benzema proigrao Vinisijusa, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zatim je bilo obrnuto i tri boda idu u Madrid - 1:2 (0:0).

Mora se reći da je Valensija možda i nepravedno ostala praznih šaka, pobrala je brojne sipmatije stilom i načinom igre, vodila je dugo na ovom meču igrajući bez važnih igrača (Solera i Gaje), ali kada vam je protivnik Real Madrid... Sve to pada u vodu.

Sa ova tri boda Kraljevski klub drži sam vrh Primere sa 13 bodova, Atletiko je na 11, a Valensija i Sosijedad na 10.

U prvom poluvremenu umesto dobrog fudbala i golova dominirale su - povrede.

Valensija je ostala bez najboljeg igrača Karlosa Solera koji se u 15. minutu povredio i u suzama napustio meč. Čak ni kapiten Hoze Gaja nije mogao da igra zbog povrede, a meč je u 21. minutu završio i Koreja, tako da je ritam utakmice bio poremećen.

Nije ni Real Madrid izašao iz cele situacije bez "žrtvi". U 26. minutu je Dani Karvahal povređen, a koji minut kasnije se Valensija žalila i tražila penal. Maksimilijano Gomez je oboren, ali sudija Fuertes nije pokazao na belu tačku.

U nastavku meča Valensija je prva zapretila preko Gonzala Guedeša koji je šutirao malo iznad prečke, a potom je Real preuzeo inicijativu, ali su to mahom bili napadi bez neke velike ideje. Mučio se tim Karla Ančelotija u poslednjih 30 metara.

Valensija je povela preko Dura u 66. minutu i delovalo je da će sa tim pogotkom hrabri tim Hozea Bordalasa do sva tri boda.

A, onda se sve okrenulo za samo dva minuta.

Prvo Vinisijus, onda i Benzema i Real je uradio ono što Real radi. Pobeđuje. Čak i kada ne igra dobro.

PRIMERA – 5. KOLO

Petak

Selta - Kadiz 1:2 (0:2)

/Mina 64 - Lozano 38, Espino 43/

Subota

Rajo Valjekano - Hetafe 3:0 (1:0)

/Treho 9pen, Sis 78, Falkao 82/

Atletiko Madrid – Bilbao 0:0

Elče - Levante 1:1 (1:0)

/Perez 33 - Morales 55/

Alaves - Osasuna 0:2 (0:2)

/Garsija 22, Tores 29p/

Nedelja

Majorka – Viljareal 0:0

Real Sosijedad – Sevilja 0:0

Betis - Espanjol 2:2 (2:1)

/Žoze 41, Fekir 45+4 - Vidal 16, Kabrera 90+7/

Valensija - Real Madrid 1:2 (0:0)

/Duro 66 - Vinisijus 86, Benzema 88/

Ponedeljak

21.00: (1,30) Barselona (6,25) Granada (10,0)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.