Tipsarević u polufinalu

Izvor: RTS, 08.Jan.2010, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsarević u polufinalu

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u polufinale turnira u Indijskom Čenaju, savladavši Timo de Bakera iz Holandije sa 2:0.

Srpski teniser plasirao se u polufinale posle dva sata i šest minuta.

U prvom setu Tipsarević, trenutno 38. teniser sveta, iz sedam pokušaja dva puta je uspeo da oduzme servis protivniku i da dobije taj deo igre sa 7:5.

De Baker je bolje počeo drugi set i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poveo sa 3:0, ali je srpski teniser uspeo da izjedanči rezultat na 3:3. U naredna četiri gema teniseri su još po jednom napravili brejk, ali je kod rezultata 5:5 Tipsarević prelomio meč, dobio dva gema i ujedno i drugi set rezultatom 7:5.

Ovo je najbolji plasman Tipsarevića na turniru u Čenaju. Prošle godine ispao je u četvrfinalu, 2008. godine takmičenje je završio u drugom kolu, a 2005. i 2006. godine u prvom kolu.

Protivnik Tipsarevića u polufinalu biće Marin Čilić (Hrvatska) koji je savladao Santjaga Giralda (Kolumbija) sa 2:0 (7:6, 6:1).

U drugom polufinalu sastaće se Varvinka i Sela.

Tipsarević na turniru u Čenaju nastupa i u konkurenciji dublova. Janko i Lu Jen Hsu iz Kineskog Tajpeha plasirali su se u polufinale pobedivši švajcarski par Iv Alegro/Stanislas Vavrinka sa 2:0 po setovima 6:2, 6:2.

Nagradni fond turnira je 400.000 dolara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.