Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2020, 00:42

Tio Volkot posle dugih 15 godina i večito pitanje zašto Vulvsi ne napadaju više?

Za kraj devetog kola Premijer lige 1:1

Tio Volkot se vratio kući! I postigao prvi gol za Sautempton, klub u kojem je ponikao, posle tačno 14 godina i 347 dana. Ali to nije bilo dovoljno Svecima da sačuvaju prednost i probiju se do trećeg mesta na tabeli Premijer lige, jer je preko puta bio moćni Vulverhempton. Jer iako njegova pozicija na tabeli to ne govori, Vulvsi su opasan tim i nije nam najjasnije zašto Nuno Espirito Santo sa takvim majstorima u ekipi insistira >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na kontranapadima. Prosto, utisak je da bi Sautempton morao da bude zadovoljan sa ovih 1:1, pošto je protiv sebe imao ipak kvalitetniji sastav.

To naravno nimalo ne oduzima Svecima. Ako izuzmemo dva uvodna kola i ono batinjanje Totenhemovog tandema Hari Kejn – Hjong min Son četa Ralfa Hazenhutla igra zaista fenomenalno. Već sedam kola ne zna za poraz, štaviše, u tih sedam kola samo dva puta nije pobedila. Impresionira Sautempton intenzitetom igre, ne spušta nogu s papučice za gas, trudi se da se nametne kao dominantan tim...

Ali protiv Vulverhemptona to nije. Mada je tako na trenutke izgledalo, jer Vulvsi vole da se povuku pozadi i onda na kontru pecaju rivale. A svaki put kad bi krenuli napred – napravili bi problem Svecima. Verovatno i bilo kom drugom timu na tabeli. Espiritu Santu je draže ovako. I mada bismo voleli da nam pojasni ne smemo da osporimo da mu rezultati objektivno daju za pravo da ne sumnjao u njegovu ideju. Druga je stvar što bismo voleli da gledamo ofanzivniji Vulverhempton. Samo zato što mislimo da bi mogao.

Kako bilo, Sautempton je bio tim koji je držao loptu u nogama, Vulverhempton je bio mnogo konkretniji u završnici. Samo što nije često bio tamo. Ali čim je Volkot u 58. minutu pogodio za 1:0 i najavio da bi njegovo dolazak na pozajmicu mogao da se ispostavi kao pravi uspeh Vulvsi su krenuli da pritiskaju goste i vrlo brzo došli do cilja preko Pedra Neta.

Šteta samo što ranije nisu krenuli napred, naš je skroman utisak da su mogli i do sva tri boda. U samom finišu meča Sautempton se opasno klatio.

PREMIJER LIGA – 9. KOLO

Subota

Njukasl – Čelsi 0:2 (0:1)

/Fernandez 10ag, Abraham 65/

Aston Vila – Brajton 1:2 (0:1)

/Konsa 47 – Velbek 12, Marč 56/

Totenhem – Mančester Siti 2:0 (1:0)

/Son 5, Lo Selso 65/

Mančester Junajted - Vest Bromvič Albion 1:0 (0:0)

/Bruno Fernandeš 56pen/

Nedelja

Fulam - Everton 2:3 (1:3)

/Rid 15, Loftus Čik 70 - Kalvert Luin 1, 29, Dukure 35/

Šefild junajted – Vest Hem 0:1 (0:0)

/Ale 56/

Lids – Arsenal 0:0

Liverpul – Lester 3:0 (2:0)

/Evans 21 ag, Žota 41, Firmino 86/

Ponedeljak

Barnli – Kristal Palas 1:0 (1:0)

/Vud 8/

Vulverhempton – Sautempton 1:1 (0:0)

/Neto 75 - Volkot 58/

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.