Nerešeno na Sent Merizu  (©Reuters)
Nerešeno na Sent Merizu (©Reuters)

Tio Volkot posle dugih 15 godina i večito pitanje zašto Vulvsi ne napadaju više?

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.11.20. | 22:56

Za kraj devetog kola Premijer lige 1:1

Tio Volkot se vratio kući! I postigao prvi gol za Sautempton, klub u kojem je ponikao, posle tačno 14 godina i 347 dana. Ali to nije bilo dovoljno Svecima da sačuvaju prednost i probiju se do trećeg mesta na tabeli Premijer lige, jer je preko puta bio moćni Vulverhempton. Jer iako njegova pozicija na tabeli to ne govori, Vulvsi su opasan tim i nije nam najjasnije zašto Nuno Espirito Santo sa takvim majstorima u ekipi insistira na kontranapadima. Prosto, utisak je da bi Sautempton morao da bude zadovoljan sa ovih 1:1, pošto je protiv sebe imao ipak kvalitetniji sastav.

To naravno nimalo ne oduzima Svecima. Ako izuzmemo dva uvodna kola i ono batinjanje Totenhemovog tandema Hari Kejn – Hjong min Son četa Ralfa Hazenhutla igra zaista fenomenalno. Već sedam kola ne zna za poraz, štaviše, u tih sedam kola samo dva puta nije pobedila. Impresionira Sautempton intenzitetom igre, ne spušta nogu s papučice za gas, trudi se da se nametne kao dominantan tim...

Izabrane vesti

Ali protiv Vulverhemptona to nije. Mada je tako na trenutke izgledalo, jer Vulvsi vole da se povuku pozadi i onda na kontru pecaju rivale. A svaki put kad bi krenuli napred – napravili bi problem Svecima. Verovatno i bilo kom drugom timu na tabeli. Espiritu Santu je draže ovako. I mada bismo voleli da nam pojasni ne smemo da osporimo da mu rezultati objektivno daju za pravo da ne sumnjao u njegovu ideju. Druga je stvar što bismo voleli da gledamo ofanzivniji Vulverhempton. Samo zato što mislimo da bi mogao.

Kako bilo, Sautempton je bio tim koji je držao loptu u nogama, Vulverhempton je bio mnogo konkretniji u završnici. Samo što nije često bio tamo. Ali čim je Volkot u 58. minutu pogodio za 1:0 i najavio da bi njegovo dolazak na pozajmicu mogao da se ispostavi kao pravi uspeh Vulvsi su krenuli da pritiskaju goste i vrlo brzo došli do cilja preko Pedra Neta.

Šteta samo što ranije nisu krenuli napred, naš je skroman utisak da su mogli i do sva tri boda. U samom finišu meča Sautempton se opasno klatio.

PREMIJER LIGA – 9. KOLO

Subota

Njukasl – Čelsi 0:2 (0:1)

/Fernandez 10ag, Abraham 65/

Aston Vila – Brajton 1:2 (0:1)

/Konsa 47 – Velbek 12, Marč 56/

Totenhem – Mančester Siti 2:0 (1:0)

/Son 5, Lo Selso 65/

Mančester Junajted - Vest Bromvič Albion 1:0 (0:0)

/Bruno Fernandeš 56pen/

Nedelja

Fulam - Everton 2:3 (1:3)

/Rid 15, Loftus Čik 70 - Kalvert Luin 1, 29, Dukure 35/

Šefild junajted – Vest Hem 0:1 (0:0)

/Ale 56/

Lids – Arsenal 0:0

Liverpul – Lester 3:0 (2:0)

/Evans 21 ag, Žota 41, Firmino 86/

Ponedeljak

Barnli – Kristal Palas 1:0 (1:0)

/Vud 8/

Vulverhempton – Sautempton 1:1 (0:0)

/Neto 75 - Volkot 58/



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara