Tim je formiran, Srbija kreće po EURO ili Mundijal

Izvor: Mondo, 22.Dec.2018, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tim je formiran, Srbija kreće po EURO ili Mundijal

"Sledeće godine krećemo u izgradnju 'Nacionalnog stadiona', ali i stadiona u drugim gradovima u Srbiji", rekao je Vučić, nakon što je na sastanku sa premijerima Grčke i Bugarske i premijerkom Rumunije formiran Inicijativni komitet.

Od danas - rad!

Srbija, Grčka, Rumunija i Bugarska donele su odluku o formiranju Inicijativnog ogranizacionog komiteta koji će kandidovati četiri zemlje za organizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << najvećih fudbalskih turnira!

Konkretno, Evropskog prvenstva 2028. ili Svetskog prvenstva 2030. godine, saopštio je predsednik Republike, Aleksandar Vučić, nakon sastanka kvadriltaterale u Beogradu.

"Doneli smo odluku da formiramo Iniciajtivni organizacioni komitet od 16 ljudi, po četiri iz svake zemlje. Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama istaći ozbiljnu kandidaturu", rekao je Vučić.

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Na sastanku je dogovoreno da Grčka pridruži Srbiji, Bugarskoj i Rumuniji kao organizator Evropskog prvenstva za odbojkašice 2021.

On je dodao  da će se potrebna dokumenta za to podnositi u decembru 2021. godine i da bi do jula naredne trebalo da bude doneta i konačna odluka.

Vučić je istakao da je za realizaciju takvog projekta "potrebna ogromna infrastruktura" i da tu nije reč samo o stadionima, nego i hotelima i ostalim smeštajnim kapacitetima. Istakao je da je uloga Srbije komplikovanija utoliko što u našoj zemlji ne postoji nijedan stadion konkurentan za igranje utakmica poput onih na EURO ili Mundijalu.

"Sledeće godine krećemo u izgradnju 'Nacionalnog stadiona', ali i stadiona u drugim gradovima u Srbiji", kazao je Vučić i poručio da će "naša zemlja svakako biti spremna".

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vučić: Srbija, Rumunija, Bugarska i Grčka kandidati za EURO i Mundijal

Izvor: MozzartSport.com, 22.Dec.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa premijerima Grčke, Rumunije i Bugarske o zajedničkoj kandidaturi za organizaciju Svetskog i Evropskog prvenstva u fudbalu. Vučić je novinarima posle sastanka kazao da je dogovoreno formiranje organizacionog komiteta za kandidaturu za EURO...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.