Težak poraz Dinama – šampion Hrvatske igraće Ligu konferencija

Izvor: B92, 31.Avg.2023, 21:17

Težak poraz Dinama – šampion Hrvatske igraće Ligu konferencija

Fudbaleri Dinama iz Zagreba poraženi su kao gosti od praške Sparte 4:1 u revanš utakmici plej-ofa Lige Evrope i tako su eliminisani iz tog takmičenja.

Hrvatski šampion nije uspeo da prođe dalje uprkos pobedi od 3:1 u prvoj utakmici pre nedelju dana na Maksimiru.

Podsetimo, Zagrepčani su ovogodišnje evro takmičenje krenuli sa jasnim ciljem da napadnu Ligu šampiona međutim poraz od AEK-a ih je doveo do meča sa Spartom. Usledio je potop.

Sparta je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već nakon 24 minuta vodila 2:0 i tada već anulirala prednost Dinama iz prve utakmice.

Strelci za domaće bili su Haraslin i Sorensen da bi novi šok po "Modre" usledio u 67. minutu kada je Panak povećao na 3:0.

Tračak nade po goste pojavio se nedugo potom...

Baturina je fantastičnim golom u 71. vratio Dinamo "u igru" i delovalo u tom momentu uspeo da donese produžetke. Ipak, Česi su imali poslednju reč večeras.

Spartu je u Ligu Evrope odveo Olatunji golom u 87. minutu, za delirijum domaćih i poptuni šok Zagrepčana.

Pitanje je sada da li će i novi trener ekipe Jakirović zadržati poziciju koju je preuzeo odmah pošto je tim eliminisan od AEK-a, kada je Bišćan smenjen.

Dinamo će, uprkso velikim ambicijama, na kraju igrati u trećem po jačini evro takmičenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.