Teška pobeda Verdera, sjajni Bohum

Izvor: B92, 08.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teška pobeda Verdera, sjajni Bohum



Fudbaleri Verdera nastavili su borbu za titulu šampiona Bundeslige, pobedom u 28. kolu nad ekipom Nirnberga 1:0. Gol Markusa Rosenberga u 74. minutu održao je Verder na samo dva boda iza vodećeg Šalkea. U drugom nedeljnom meču Bohum je kao gost pobedio Bajer Leverkuzen 4:1 i ostvario dvostruku korist - izašao iz zone ispadanja i popravio gol-razliku.

Na Vezeru Nirnberg je dugo stvarao probleme „zeleno-belima". Gosti su u dva navrata imali veoma dobre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prilike (Robert Vitek i Jan Polak).

Verder je imao mnogo problema sa igrom, a prilika pred golom rivala gotovo nije bilo. Miroslav Klose nastavio je lošu seriju, već 785 minuta nije postigao gol.

Ipak, 20 minuta pre kraja Tomas Šaf na teren šalje Šveđanina Rosenberga, koji se pred golom sjajno snalazi i petom donosi bodove Verderu.

Lep detalj zabeležen je pred utakmicu, kada je hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić, koji je već mesecima van terena zbog operacije bubrega, izašao pred navijače sa transparentom na kojem je pisalo: "Hvala što mislite na mene, vaš Ivan" (na slici).

Dramatična uskršnja nedelja Bajera zaokružena je debaklom od Bohuma. „Farmaceuti" su u četvrtak kod kuće izgubili od Osasune 3:0, a do polovine prvog poluvremena istu prednost imao je i Bohum.

Autogol Hagija, i pogoci Jahije i Gekasa doneli su Bohumu mirni nastavak meča. Štefan Kisling je najpre smanjio, a zatim i zaradio crveni karton, a Gekas je odličan dan zaokružio golom u poslednjem minutu.

Borba Leverkuzena i Nirnberga za peto mesto i Kup UEFA se nastavlja, Bohum je iz zone ispadanja stigao do 11. mesta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.