Nova vest
Fudbal

Nedelja, 08.04.2007.

19:44

Teška pobeda Verdera, sjajni Bohum

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri Verdera nastavili su borbu za titulu šampiona Bundeslige, pobedom u 28. kolu nad ekipom Nirnberga 1:0. Gol Markusa Rosenberga u 74. minutu održao je Verder na samo dva boda iza vodećeg Šalkea. U drugom nedeljnom meču Bohum je kao gost pobedio Bajer Leverkuzen 4:1 i ostvario dvostruku korist – izašao iz zone ispadanja i popravio gol-razliku.

Na Vezeru Nirnberg je dugo stvarao probleme „zeleno-belima“. Gosti su u dva navrata imali veoma dobre prilike (Robert Vitek i Jan Polak).

Verder je imao mnogo problema sa igrom, a prilika pred golom rivala gotovo nije bilo. Miroslav Klose nastavio je lošu seriju, već 785 minuta nije postigao gol.

Ipak, 20 minuta pre kraja Tomas Šaf na teren šalje Šveđanina Rosenberga, koji se pred golom sjajno snalazi i petom donosi bodove Verderu.

Lep detalj zabeležen je pred utakmicu, kada je hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić, koji je već mesecima van terena zbog operacije bubrega, izašao pred navijače sa transparentom na kojem je pisalo: "Hvala što mislite na mene, vaš Ivan" (na slici).

Dramatična uskršnja nedelja Bajera zaokružena je debaklom od Bohuma. „Farmaceuti“ su u četvrtak kod kuće izgubili od Osasune 3:0, a do polovine prvog poluvremena istu prednost imao je i Bohum.

Autogol Hagija, i pogoci Jahije i Gekasa doneli su Bohumu mirni nastavak meča. Štefan Kisling je najpre smanjio, a zatim i zaradio crveni karton, a Gekas je odličan dan zaokružio golom u poslednjem minutu.

Borba Leverkuzena i Nirnberga za peto mesto i Kup UEFA se nastavlja, Bohum je iz zone ispadanja stigao do 11. mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve