Terzić govorio jedno, papiri kažu drugo, koliki je zapravo dug Crvene zvezde?

Izvor: Sportske.net, 25.Jun.2019, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić govorio jedno, papiri kažu drugo, koliki je zapravo dug Crvene zvezde?

Zvezdan Terzić je govorio o dugu najtrofejnijeg kluba u Srbiji pre mesec dana, a u Agenciji za privredne registre stoji nešto sasvim drugačije.

"Telegraf" je danas objavio izveštaj Agencije za privredne registre, a na sajtu pomenute organizacije može se naći i stvarni dug Crvene zvezde.

Pre samo mesec dana Zvezdan Terzić je objavio da je stvarni dug crveno-belih 14 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << evra i da će u izveštajima pisati drugačije.

"Neto novčani dug kluba na dan 31.12.2018. godine iznosi oko 14 miliona evra. Knjigovodstveni dug sa datumom 31.12.2018 je u odnosu na realan dug veći, ali, kako bi se izbegla zabuna, treba znati da su to knjigovodstvene obračunske kategorije koje se ne plaćaju. Prihod od Lige šampiona, kao i od transfera igrača, u visini od 18 miliona evra iskorišćen je za otplatu starog duga. S obzirom na to da je prihod koji ide klubovima kroz velike bonuse za učešće za u UEFA takmicenjima, kao i kroz televizijska prava za prenos mečeva, intencija Crvene zvezde mora da bude veće ulaganje u tim i igrače, kako bi Crvena zvezda svake godine bila učesnik nekog UEFA takmičenja", kazao je Terzić pre mesec dana.

Na sajtu Agencije za privredne registre se može naći nešto sasvim drugačije, kao što je i najavio Terzić, ali da li je neko očekivao da to bude u ovolikoj meri?

Dug Zvezde, zaključno sa 31. decembrom 2018. godine, iznosi 34.348.500 evra!

"Ovakvo stanje ukazuje na postojanje materijalno značajnih neizvesnosti koje mogu da izazovu značajnu sumnju u sposobnost Kluba da nastavi sa poslovanjem po načelu stalnosti poslovanja pravnog lica. I pored navedenih činjenica, Klub je u poslednjih nekoliko godina, a naročito u 2016, 2017. i 2018. godini ostvario značajan prihod od UEFA za evropska klupska takmičenja, kao i od prodaje prava na registraciju igrača", navodi se u izveštaju revizora Milovana Popovića.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Zvezdin ekspres-odgovor na finansijski dug!

Izvor: Sportske.net, 25.Jun.2019

Marko Petrović ekspresno dao odgovor na pisanja medija...Agencija za privredne registre je objavila da je Crvena zvezda u dugu od skoro 35 miliona evra, što nije u skladu sa  onim što je predstavio Zvezdan Terzić pre mesec dana kada je istakao da je dug Crvene zvezde svega 14 miliona evra...Ipak,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.