Tenkovi iz Rusije pomak za kopnenu vojsku; Moguće uvećanje plata vojnicima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2020, 02:36

Tenkovi iz Rusije pomak za kopnenu vojsku; Moguće uvećanje plata vojnicima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će tenkovi T-72 MS koje smo dobili od Rusije značajan pomak za našu kopnenu vojsku i da će doprineti većoj borbenoj gotovosti Vojske Srbije.

Vučić je, nakon prikaza savremenih tenkova T-72 MS u niškoj kasarni "Mija Stanimirović", zahvalio Rusiji i njenom predsedniku Vladimiru Putinu na toj donaciji.

Predsednik Srbje je rekao da je danas predstavljeno 11 novih tenkova T-72 MS u Nišu koji imaju mnogo snažniju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << balističku zaštitnu, to jest oklop, kao i bolje upravljanje odnosno navigaciju.

Podsetio je da smo dobili i 10 oklopnih vozila BRDM2 i dodao da će Srbiji biti isporučeno iz Rusije tih oklopnjaka i tenkova T-72 MS

Vučić je naglasio da je cilj da još označimo našu vojsku i poziciju vojne neutralnost, kako bi mogli da odvratimo svakog potencijalnog agresora na našu zemlju.

Moguće dodatno uvećanje plata za vojnike, stanovi

Vučić je najavio i mogućnost dodatnog, vanrednog povećanja plata za pripadnike vojske u 2021, pored povećanja od pet odsto, koje će dobiti ceo javni sektor, pa i zaposleni u Vojsci.

Vučić je takjođe najavio nastavak rešavanja stambenog pitanja za pripadnike službi bezbednost, po još boljim uslovima od dosadašnjih.

Harčenko: Početak nove faze vojno-tehničke saradnje

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izrazio je danas u Nišu zadovoljstvo što se, kaže, stabilno realizuju planovi u ugovori između Rusije i Srbije i dodao da će dve zemlje nastaviti saradnju u vojnoj i vojno-tehničkoj sferi.

"Uvek smo prezadovoljni kada su naša saradnja i plodovi naše saradnje vidljivi kao što su danas", rekao je Bocan-Harčenko, nakon predstavljanja novog tenka srpske armije T-72 MS , koje je Rusija donirala Srbiji.

On je rekao da je Rusija zadovoljna što se uzastopno, stabilno realizuju planovi i ugovori između predsednika Srbije i Rusije, u svim oblastima, kao i u ovom koji se odnosi na daje jačanje vojne sposobnosti Srbije.

"Neutralni vojni status najviše je cenjen kada može sam sebe da štiti", poručio je Bocan-Harčenko.

Kako je rekao, ovo nije kraj saradnje, već početak nove faze u vojnoj i vojno-tehničkoj sferi Srbije i Rusije.

"Rusija će rado nastaviti isporuke i oklopnih vozila i drugih vrsta naoružanja da Srbija učvršćuje suverenitet, neutralni status i nezavisnostonst, neotuđivi deo svakog suverenitet što mi poštujemo", rekao je Bocan-Harčenko.

Primetio je da je danas na prikazu u Nišu moglo da se vidi i srpski proizvod, samohodna haubica "Nora", koja je, kako je istakao, vrhunski atriljerijski sistem, na veoma visokom tehnološkom nivou.

"Zadovoljni smo da Srbija, uz razvoj vojno-tehničke saradnje sa Rusijom, na najbolji mogući način razvija svoju industriju, privredu i vojno-tehničku proizvodnju", rekao je Bocan-Harčenko.

Vučić: Ne krše se mere, niko nije skinuo masku

Predsednik Srbije ne smatra da se događajima poput prikaza tenkova u kasarni Mija Stanimirović u Nišu krše mere za suzbijanje širenja korona virusa.

"Ne vidim nijednog čoveka bez maske. Uostalom, što ste došli ako ste zabrinuti? Ali, niste vi zabrinuti, nego nego tek onako, da kažete nešto protiv mene", rekao je Vučić na pitanje novinara televizije N1 predsedniku, na prikazu u niškoj kasarni, da li smatra da takvi događaji krše mere protiv širenja virusa, navodeći da je Vučiću "jasno šta ga pita", ako vidi kako stoje novinari i snimatelji preko puta njega.

Vučić je uzvratio da svi prisutni ljudi nose maske i da masku niko nije skidao, osim njega samog tokom obraćanja novinarima, pri čemu je, kazao je, na razdaljini od šest i više metara u odnosu na predstavnike sedme sile.

Dodao je da se, iako slabo razume pitanja N1 , trudi da na njih odgovori.

Sa vojnicima i na vojnički pasulj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, nakon predstavljanja savremenih tenkova T-72 MS, u niškoj kasarni "Mija Stanimirović" ručao sa pripadnicima srpske armije.

Na meniju je bio - vojnički pasulj, kako je objavljeno na zvaničnom instagram profilu predsednika " Buducnostsrbije ".

"Najbolji vojnički pasulj sa pripadnicima Kopnene vojske u kasarni 'Mija Stanimirović' u Nišu", naveo je Vučić, uz fotografije iz kantine sa vojnicima.



View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Vučić danas na prikazu tenkova u kasarni u Nišu

Izvor: Blic, 28.Nov.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas prikazu tenkova T-72MS u Kasarni "Mija Stanimirović" u Nišu.

Nastavak na Blic...

"Uvek je bio najbolji vojnički pasulj" FOTO

Izvor: B92, 28.Nov.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas prikazu tenkova T-72MS u Kasarni "Mija Stanimirović" u Nišu...Za sve prisutne bio je obezbeđen obrok, vojnički pasulj, što je predsednik istakao tokom izlaganja..."Uvek je bio najbolji vojnički pasulj", napisao je Vučić na Instagram profilu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.