Teletović završio karijeru, postaje predsednik KS BiH

Izvor: B92, 27.Sep.2018, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teletović završio karijeru, postaje predsednik KS BiH

Bosanski košarkaš Mirza Teletović odlučio je da se penzioniše i postane član Upravnog odora KS Bosne i Hercegovine.

On će, kako javljaju mediji iz regiona verovatno postati predsednik Košarkaškog saveza BiH.

Teletović je rođen 1985. dolazi iz Jablanice, a tokom karijere je igrao za Slobodu iz Tuzle, Ostende, Baskoniju, Bruklin Netse, Finiks, Milvoki Bakse.

Bio je šampion u Belgiji, Španiji i igrao je na F4 Evrolige dva puta, a u NBA je prosečno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imao 8,1 poen i 3,2 skoka.

Njegova pozicija je bila na krilnom centru, a poznat je kao dobar šuter sa spoljnih pozicija, ali je poslednjih godina NBA karijere imao zdravstvenih problema.

Krvni ugrušci u plućima i plućna embolija su mu skratili karijeru, ali je jedan od najboljih BiH košarkaša bio i pod nožem zbog operacije kolena.

Decembra prošle godine zbog toga se po drugi put zbog plućne embolije javilo pitanje hoće li nastaviti karijeru i po svemu sudeći rekao je "kraj".

Njegov izbor za predsednika KSBiH naišao je na pojedine pozitivne reakcije pa je tako Razija Mujanović rekla da će to biti pravi potez za razvoj košarke u Bosni.

"Mirza Teletović je to zaslužio svojim zalaganjem kao kapiten reprezentacije, zaslužio je to kao ambasador naše zemlje u svetu i kao pravi primer odnosa prema grbu koji je nosio na srcu", rekla je Mujanović, a preneo Klix.ba.

Dodala je da tamošnjem savezu treba da se priključi još bivših sportista koji su svoj život i karijeru posvetili košarci.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.