Tande pokorio Garmiš, Koh vodi na Četiri skakaonice

Izvor: N1 televizija, 01.Jan.2017, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tande pokorio Garmiš, Koh vodi na Četiri skakaonice

Norveški ski skakač Danijel Andre Tande trijumfovao je na skokovima u Garmiš-Partenkirhenu, drugoj stanici turneje Četiri skakaonice.

Tande je do prve pobede od novembra 2015. godine, a druge u karijeri, došao ukupnim skorom od 289,2 bodova, posle skokova od 138 i 142 metra.

Drugo mesto zauzeo je Poljak Kamil Štoh, koji je preuzeo vođstvo na turneji, pošto se pobednik skokova u Oberstdorfu Štefan Kraft našao na trećem stepeniku pobedničkog postolja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Samo dva dana pošto je u Oberstdorfu kiksnuo u prvoj rundi, a potom uspeo da se trgne, ali stigne samo do četvrtog mesta, Tande nije dozvolio da se isto ponovi prvog dana Nove 2017. godine. Mladi Norvežanin je vodio posle prve runde, sa dva boda prednosti u odnosu na Krafta, dok je treći bio Pjotr Žila, sa još bodom manje.

U nastavku, Štoh je posle petog mesta skočio 143 metra, što je za pola metra kraće od rekorda skakaonice koji godinama drži Simon Aman. Na taj način je pretekao Nemca Markusa Ajsenbihlera, Žilu i Krafta, koji je leteo tri metra kraće. Na kraju je red došao na Tandea, koji je bio klasa za sebe i za 3,2 boda je pobedio dvostrukog olimpijskog šampiona u borbi za pobedu.

Ajsenbihler je bio četvrti i najbolji među domaćim skakačima u Garmišu, ispred Domena Prevca iz Slovenije, koji se vratio posle loših skokova u Oberstdorfu i zauzeo peto mesto. Žila je morao da se zadovolji šestim mestom, ispred sunarodnika Macieja Kota i Štefana Laja iz Nemačke. Među prvom desetoricom našli su se i Vensan Sevoj Dekomb iz Francuske i Austrijanac Mihael Hajbek.

Aktuelni pobednik Novogodišnje turneje Peter Prevc zauzeo je 11. mesto, dok je njegov drugi mlađi brat Cene bio 24. Jernej Damjan je osvojio dva boda zahvaljujući 29. mestu.

Turneja Četiri skakaonice nastavlja se 4. januara u Insbruku.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Norvežanin Tande pobedio u ski skokovima u Garmiš-Partenkirhenu

Izvor: Beta, 01.Jan.2017

Norvežanin Danijel Andre Tande pobedio je danas u ski skokovima u Garmiš-Partenkirhenu, drugom takmičenju u sklopu novogodišnje turneje "Četiri skakaonice".Tande je pobedio sa 289,2 boda, skokovima 138 metara u prvoj seriji i 142 metra u drugoj.Drugo mesto zauzeo je Poljak Kamil Stoh sa 286 bodova,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.