Izvor: MozzartSport.com, 12.Okt.2021, 00:23

Talas nepoverenja u Barseloni: Dembele bi da ostane, Laporta sumnja u namere agenta dok Junajted čeka

Niko ne zna šta će biti s francuskim krilnim napadačem

Malo ko je tako podelio ljude u i oko Barselone kao Usman Dembele. Francuski reprezentativac i dalje se oporavlja od povrede koju je zaradio na završnici Evropskog prvenstva s nadom da bi na teren mogao da se vrati sredinom novembra. Njegov povratak Ronald Kuman čeka kao ozebao sunce, baš kao i Serhija Aguera čiji se takmičarski debi očekuje već protiv Valensije odmah po završetku reprezentativne pauze. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Posle silnih problema sa raznim povredama otkako je stigao u Barselonu kroz posao vredan ukupno preko 140.000.000 evra – zvanično je zavedeno da je dvanaest puta odsustvovao zbog ovih ili onih razloga, iako je broj verovatno još veći – čak i na stadionu Kamp Nou nisu sigurni kako da se postave prema Dembeleu i razgovorima za produžetak saradnje koja zvanično ističe narednog jula.

20.45: (1,15) Srbija (9,00) Azerbejdžan (22,0)

Sportski sektor u njemu vidi neverovatan potencijal, koji ga je uostalom preporučio Barseloni kada je platila devetocifreno obeštećenje, zbog čega sportski direktor Mateu Alemani nedeljama unazad pokušava da ispregovara novi ugovor, navodno na tri godine, ali postoji veliki grč zbog već pomenutih zdravstvenih problema. Zbog problema sa zadnjom ložom u ove četiri godine izgubio je čak POLOVINU vremena ili dve godine na fizikalnu terapiju i generalno oporavak, pa je samim tim jasno da bi Barselona novim ugovorom u delikatnoj finansijskoj situaciji mogla da baci kocku i izgubi mnogo.

No, predsednik Đoan Laporta i potpredsedni Juste uvereni su da je Dembele spreman da postane zaštitno lice nove Barselone i da treba ispregovarati novi ugovor. Samo, već u ranoj fazi razgovora klub je naišao na potencijalno ozbiljan problem. Naime, katalonski mediji tvrde da Dembele nema problem s tim da ostane i želi da pokaže zbog čega je Barsa platila toliki novac za njega Dortmundu, toliko da je navodno čak rešio da okrene list i ratosilja se dečijih bubica i neprofesionalnog života. U klubu su navodno videli promenu u njegovom ponašanju i spremnost da bude ozbiljniji, samo još nije pristao na Barsine uslove zbog svog agenta Muse Sisoka. U klubu postoji talas nepoverenja prema Dembeleovom zastupniku koji navodno ima “sumnjive“ namere.

Kako Barselona u teškim vremenima nema prostor da Dembeleu značajno podigne platu, čak se u vrhu kluba ni ne govori o toj opciji upravo zbog svih povreda što bi ga u najbolju ruku ostavilo na sadašnjih 13.000.000 evra bruto – oko 6.500.000 evra kada se odbiju porezi –, ali Sisoko navodno veruje da može da izvuče mnogo bolje uslove za svoju zlatnu koku. Pogotovo jer će na leto biti slobodan igrač, što automatski znači veću platu za igrača i ozbiljan novac na ime provizije agentu.

Zbog toga se veruje da Sisoko aktivno održava kontakte s nekoliko evropskih velikana kojima bi voleo da prosledi Dembelea. Najaktivniji je Mančester junajted, sledi ga Juventus, dok su Čelsi, Liverpul i PSŽ samo u domenu praćenja situacije.

Dembeleovo ime u sveskama Junajtedovih skauta nije novo jer se godinama prati njegov slučaj. Još leta 2020. postojala je ozbiljna namera Junajteda da dovede brzonogog francuskog ofanzivca, ali je posao propao jer Dembele tada nije pristao na Barsin uslov da produži automatski ugovor na još godinu dana pre nego što ode na pozajmicu. Junajted je čak i u teškim ekonomskim vremenima u znatno boljoj poziciji da ponudi Dembeleu više novca, samo malo ostaje nejasno kako bi Ole Gunar Solskjer ili eventualno neko drugi ko bi se našao na klupi Crvenih đavola uklopio Dembelea i Džejdona Sanča za koga je letos plaćeno 85.000.000 evra bez bonusa.

Dembele je dugo bio u senci Lionela Mesija, a s odlaskom argentinskog asa dobio bi prostor i slobodu koja mu je praktično od dolaska u Kataloniju nedostajala. On je u Barseloni igrao još na levom krilu, čak i lažnog centarfora u nekim situacijama, ali se najbolje oseća na desnom krilu.

Sada sve ostaje na klupskim čelnicima i njihovoj sposobnosti da “slome“ Dembelea, a pre svega Sisoka...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.