Izvor: MozzartSport.com, 11.Jul.2020, 00:16

Tako se osvaja titula: Pet utakmica bez primljenog gola, Real nema ko da zaustavi (VIDEO)

Alaves bez većih problema pao na Santijago Bernabeuu - 2:0

Nema tu blistave igre, ali ima sigurnosti i čvrstine. Onoga što je Real Madridu u ovom trenutku dovoljno da stigne do 34. šampionske titule, prve nakon tri godine pauze. Ekipa Karima Benzeme je vezala osmu uzastopnu pobedu u Primeri, a petu bez primljenog gola, pa tri kola pre kraja ima ogromna četiri boda viška od drugoplasirane Barselone. Kraljevski klub je večeras bez mnogo problema savladao Aleves na svom terenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iako je opet bilo detalja koji će uzburkati strasti u Kataloniji - 2:0 (1:0).

Tu se pre svega odnosi na prvi pogodak Madriđana u 11. minutu iz jedanaeserca. Tada je u silovitom prodoru Ferlana Mendija po levom boku došlo do blagog kontakta između Francuza i Ćima Navara, što je bilo dovoljno za sudiju Hesusa Hila Manzana da pokaže na belu tačku. Karim Benzema je potom, kao i u najvećem toku sezone, bio hladnokrvan.

Fracuz je svom 23. pogotku u ovoj sezoni u 65. minutu utakmice pridodao i 11. asistenciju, čime je pokazao da mu golovi nimalo nisu opsesija. Iako je bio u dobroj prilici da ugrozi gol domaćina, odlučio se za sigurniju opciju i posla loptu do slobodnog Marka Asensija, kome nije bilo teško da matira goste.

Marku Asensiju je ovo bio tek drugi pogodak na šestom nastupu u Primeri ove sezone, ali i potvrda potpunog povratka u formu nakon teške povrede ligamenata kolena.

Madriđani imaju otvoren put pred sobom. Već za dva dana gostujuz Granadi, potom dočekuju Viljareal, a onda idu na noge Leganesu. Ne deluje kako mogu da ispuste četiri boda prednosti u odnosu na Barselonu. Potom će biti u prilici da se bez ikakvog pritiska pripremaju za završnicu Lige šampiona.

ŠPANIJA 1 – 35. KOLO

Utorak

Valensija - Valjadolid 2:1 (1:0)

/Gomez 30, Kangin 89 - Garsija 47/

Selta - Atletiko Madrid 1:1 (0:1)

/Beltran 49 - Morata 1/

Sreda

Betis – Osasuna 3:0 (2:0)

/Rodrigez 4, Alfonso Pedraza 28, Alenja 90+8/

Hetafe – Viljareal 1:3 (0:0)

/Doro 80 - Kazorla 63 pen, 85 pen, Penja 90+3/

Barselona - Espanjol 1:0 (0:0)

/Suarez 56/

Četvrtak

Eibar – Leganes 0:0

Majorka – Levante 2:0 (1:0)

/Kućo 40, Kubo 84/

Bilbao – Sevilja 1:2 (1:0)

/Kapa 28 – Banega 70, El Hadadi 74/

Petak

Sosijedad - Granada 2:3 (0:2)

/Merino 47, Ojarzabal 83 - Puertas 21, Soldado 43, Duarte 89/

Real M. - Alaves 2:0 (1:0)

/Benzema 11pen, Asensio 50/

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.