Tako lagodno, tako juventusovski... Alegri bacio u vatru dečaka od 16 godina, Kin ipak ostao iza Božinova (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 19.Nov.2016, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tako lagodno, tako juventusovski... Alegri bacio u vatru dečaka od 16 godina, Kin ipak ostao iza Božinova (VIDEO)

Dominacija se nastavlja...

Niko ne ume tako lgadno do bodova kao Juventus! Da bude ubedljivo, a zapravo trećom brzinom, s papučicom nagaženom samo do pola, i sa mnogo sačuvane energije i metaka za naredne izazove. U tome je valjda i tajna dugogodišnje vladavine italijanskim fudbalom od strane torinske Stare dame. Bilo da su u pitanju vatreni južnjaci ili bogatiji i organizovaniji klubovi sa severa, epilog je uglavnom isti. Večeras je Juveov "način pobeđivanja" >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << osetila Peskara - 3:0.

Najdominantniji lider u TOP 5 liga i njegov trener Maks Alegri dozvolili su sebi luksuz da uoči nedelje koju će obeležiti Liga šampiona (crno-beli imaju pred sobom teško gostovanje Sevilji) promešaju karte. Da neke od najboljih igrača odmore i to se uopšte nije osetilo u igri. Na rezultatu još manje. Dibale nije bilo zbog povrede, dok su Kjelini, Bufon, Pjanić, Markizio...svih 90 minuta presedeli na klupi. Treba pomenuti i da je u samom finišu meča, kada je sve već bilo rešeno, Alegri šansu ukazao i jednom 16-godišnjaku, tamnoputom Moisu Biotiju Kinu, momku s italijanskim pasošem koji s velikim uspehom igra za mladi tim Juventusa.



Kin je poreklom iz Obale Slonovače i nije oborio rekord kada su u pitanju najmlađi debitanti u Seriji A. Prvi je i dalje Amadeo Amadei, nekadašnji as Rome koji je zaigrao u seniorima sa 15 godina i devet meseci. Tek nešto stariji od njega bio je sadašnji napadač Partizana Valeri Božinov i on je najmlađi stranac debitant u italijanskom fudbalu. Sa pet golova u pet utakmica ove sezone supertalentovani Kin svakako je zaslužio ovakvu šansu, ali u pet minuta koje je dobio nije imao priliku da se posebno istakne, mada je posle nekoliko atraktivnih driblinga dobio aplauze čitavog stadiona.

Peskara je večeras odolevala do 36. minuta, kada je Sami Kedira savladao Bizarija. Asistenciju je upisao raspoloženi Mario Mandžukić koji će potom i sam zatresti mrežu argentinskig čuvara mreže. Igrao se 63. minut. Hrvatski golgeter majstorski koristi odsustvo Dibale - ovo je njegov osmi gol na poslednjih 11 utakmica, računajući i reprezentativne akcije.

Tačku na ovaj susret stavio je Brazilac Ernaneš samo šest minuta kasnije posle proigravanja Aleksa Sandra. Njegov šut i pogodak najlepši su detalji sa ovog susreta...

Juventusu je ovo 23 uzastopna pobeda kod kuće na kojima je postigao čak 55 golova.

Dominacija se nastavlja. Roma je na minus 7, Milan na na minus 8, Napoli na minus 9.

Serija A, 13. kolo:

Subota:

Kjevo - Kaljari 1:0 (0:0)

/Gobi 58/

Udineze - Napoli 1:2 (0:0)

/Perica 59 - Insinje 47, 57/

Juventus - Peskara 3:0 (1:0)

/Kedira 36, Mandžukić 63, Ernaneš 69/

Nedelja:

12.30 Sampdorija - Sasuolo

15.00 Atalanta - Roma

15.00 Bolonja - Palermo

15.00 Krotone - Torino

15.00 Empoli - Fiorentina

15.00 Lacio - Đenova

20.45 Milan - Inter

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.