Izvor: MozzartSport.com, 15.Apr.2021, 23:14

Tadiću se nije dalo da bude heroj četvrtfinala: U Amsterdamu promašen penal, u Rimu poništen gol (VIDEO)

Roma u polufinalu, iako su Kopljanici bili bolji rival za 180 minuta igre - 1:1

Srpskom majstoru Dušanu Tadiću jednostavno se nije dalo da bude heroj četvrtfinala. Imao je dosta dobrih poteza, pravovremenih pasova u prostor, ali je koncentracija u samoj završnici napada bila ono što je izostalo u okršajima sa Romom. U Amsteradmu nije iskoristio udarac sa bele tačke, a večeras u Rimu mu je poništen gol nakon gledanja VAR snimka. Da jeste priznat, Ajaks bi u najmanju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ruku igrao produžetke na Olimpiku, mada bi se Roma tada našla u teškoj psihološkoj situaciji i pitanje je da li bi postigla gol. Ovako, Vučica ide u polufinale Lige Evrope, gde je čeka snažni Mančester junajted - 1:1 (0:0), prvi meč 2:1.

Rimljani su kao i tokom prvog meča imali dosta problema sa pritiskom ekipe Erika ten Haga, ali su u dva meča uspeli tri puta da zatresu protivničku mrežu, jednom više od rivala, pa im se zasluge za prolazak u samu završnicu takmičenja nikako ne smeju umanjiti.

Roma je na početku utakmice delovala opasno iz kontranapada, što je mogla da kruniše u devetom minutu, kada je poništen pogodak Džordana Veretua zbog ofsajda. Ipak, kako je vreme odmicalo, Ajaks je zahvaljujući izrazitoj dominaciji u posedu lopte, počeo sve ozbiljnije da napada, a najopasnije je bilo u 43. minutu kada je Ibanjez oborio Tadića, ali je sudija Entoni Tejlor procenio da nije bilo dovoljno intenziteta u tom duelu.

Erik Ten Hag je ključnu promenu napravi na poluvremenu, kada je umesto Antonija ubacio Brajana Brobija, što je predstavljalo ogroman problem za poslednju linijiu Vučice, a pre svega za Brajana Kristantea, koji je bio osuđen na direktne okršaje sa snažnim centarform Kopljanika.

Brobi je razliku u fizičkoj snazi i brzini na delu prikazao u 49. minutu, kada je na najbolji mogući način iskoristio sjajan dubinski pas Pera Šursa, pobegao Kristanteu i prebacio istčalog Pau Lopeza. Roma je u narednih desetak minuta bila u ozbiljnim problemima, pa je Ajaks mogao u potpunosti da neutrališe prednost Rimljana iz prvog meča.

Gosti će najviše žaliti za situacijom iz 56. minuta, kada je srpski majstor Dušan Tadić sigurnom egzekucijom zatresao mrežu domaćina posle snažnog udarca Brobija i odbijene lopte, ali su sudije previdele faul Taljafika nad Mhitarijanom, koji je prethodio toj situaciji, pa je usledila reakcija iz VAR sobe. Entoni je u startu pogrešio jer nije video prekršaj, iako je bio na dva metra od situacije, ali je srećom po Romu usledila reakcija VAR sudija.

Roma je tada dobila dodatnu energiju i došla do situacije da stigne do izjednačenja. Veoma važan posao u 72. minutu odradio je mladi levi bek Vučice Rikardo Kalafiori, koji je napravio lep dribling na boku, a onda, uz malo sreće, pronašao Edina Džeka na drugoj stativi. Iskusni golgeter Rome takve situacije rešava bukvalno zatvorenih očiju, usledio je prizeman udarac, neodbranjiv za Stekelenburga.

Izjednačujući pogodak dosta je uticao na Ajaks da ostane bez ritma, mada je tome pomogla i serija izmena sa obe strane u samoj završnici, pa nije bilo pravih situacija za novu promenu rezultata.

LIGA EVROPE - ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Roma - Ajaks 1:1 (0:0) /prvi meč: 2:1/

/Džeko 72 - Brobi 49/

Mančester junajted - Granda 2:0 (1:0) /prvi meč: 2:0/

/Kavani 6, Valjego ag 90/

Slavija Prag - Arsenal 0:4 (0:3) /prvi meč: 1:1/

/Pepe 18, Lakazet 21, Saka 24. Lakazet 77/

Viljareal - Dinamo Zagreb 2:1 (2:0) /prvi meč: 1:0/

/Alkaser 36, Moreno 43 - Oršić 75/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.