Tadić je u ovom segmentu neprikosnoven u Ligi nacija

Izvor: Sportske.net, 15.Okt.2018, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić je u ovom segmentu neprikosnoven u Ligi nacija

Ofanzivni vezista reprezentacije Srbije dokazao je koliko je opasan u završnoj trećini terena.

Tragičar jučerašnjeg duela sa Rumunima u Bukureštu dokazao je u prve četiri utakmice Lige nacija o kakvom se majstoru radi.

Dušan Tadić je ostvario najviše tačnih pasova u završnoj trećini terena (79) na poslednja četiri meča našeg državnog tima, a to znači da u Ligi nacija nema boljeg od njega kada posmatramo ovaj statistički parametar.

Zanimljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je ipak da nijedan od tih tačnih pasova nije bio za gol, ali to nije smetalo Aleksandru Mitroviću da četiri puta pogodi metu u duelima sa Litvanijom, Rumunijom i Crnom Gorom.

Dušan Tadić je na pomenute četiri utakmice postigao jedan gol (iz penala), ali je pride promašio dva jedanaesterca i to donekle kvari utisak o njegovim dobrim igrama u novoformiranom takmičenju.

Kada već govorimo o pas igri, ne smemo da prenebregnemo podatak da Srbija u svojim redovima ima četvrtog najboljeg dodavača u Ligi nacija.

Verovali ili ne, ali na četvrtom mestu po broju ostvarenih dodavanja u pomenutom takmičenju pod okriljem UEFA nalazi se štoper "Orlova" Miloš Veljković koji je uspešno dodao loptu čak 234 puta.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.