Izvor: MozzartSport.com, 28.Sep.2021, 20:48

Tadić izmišljao šanse i promašio nemoguće, Ajaksova mašina mogla da zgromi Bešiktaš (VIDEO)

Kopljanici pobedili Bešiktaš - 2:0, a mogli su komotno da mu spakuju pet komada

Možda je posle dve runde rano prognozirati da li će neki klub u nokaut fazu Lige šampiona, ili šta bi tamo mogao da napravi, ali neke činjenice moraju da se podvuku. Ajaks je napadačka mašina, koja se posle uvodne dve utakmice u evropskoj eliti sebi dobrano raskrčila put ka top 16 fazi. Posle masakriranja Sportinga pre dve nedelje, večeras je vrlo lako sličnu sudbinu mogao da doživi i Bešiktaš. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Šampion Turske nije primio bar pet golova isključivo zahvaljujući odbranama Ersina Destanoglua i promašajima amsterdamskog velikana - 2:0 (2:0).

Okršaj na Johan Krojf areni dao je novu potvrdu kakav je posao u poslednja dva prelazna roka napravio sportski sektor Ajaksa. Počev od kupovine indisponiranog Sebastijana Alea koji je u Amsterdamu fudbalski vaskrsao, odnosno letošnjeg potpisa Stivena Berghujsa, doskorašnjeg fudbalera arhineprijatelja Fajenorda. Obojica su se po jednom upisala u strelca i obojica su mogla da okončaju meč bar sa po još jednim golom kraj svog imena.

Dušan Tadić je bio raspoložen razigravanje ekipe više nego za postizanje golova. U 17. minutu promešao je odbranu Bešiktaša, poslužio Berghujsa, a ovaj posao loptu u dalji ugao. Par minuta ranije, pomenuti dvojac je kreirao gotovo identičnu akciju, selekcija uloga bila je istovetna, ali je Berghajs tada bio neprecizan.

Završnica prvog dela donela je Aleovu loptu kojom je kao na tacni poslužio svog kapitena, ali je srpski plejmejker neshvatljivo loše reagovao iz peterca gostiju. Tadićevu grešku par minuta kasnije zamaskirao je Ale, koji je, delovalo je uz određeno prisustvo faktora sreće podebljao prednost lidera grupe C. Bio je to njegov 24 gol od dolaska u Ajaks.

Uskoro opširnije...

GRUPA C

18.45: (1,18) Ajaks (8,00) Bešiktaš (18,0)

21.00: (1,50) Dortmund (4,60) Sporting (7,00)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.