TURCI OTKRILI: Zvezda dovodi napadača Fenerbahčea! Golgeter koji je ušao u istoriju Premijer lige Engleske

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2022, 22:49

TURCI OTKRILI: Zvezda dovodi napadača Fenerbahčea! Golgeter koji je ušao u istoriju Premijer lige Engleske

Crveno-belima neophodan špic.

Rukovodstvo Crvene zvezde užurbano radi na dovođenju napadača koji će biti značajno pojačanje u borbi za Ligu šampiona.

Jedan od kandidata je, prema navodima iz Turske, napadač Fenerbahčea Mbvana Ali Samata (29).

Samata je reprezentativac Tanzanije i prvi fudbaler iz ove afričke zemlje koji je igrao i bio strelac u Premijer ligi Engleske. Kao član Aston Vile Samata je postigao gol protiv Bornmuta 1. februara 2020. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Isksuni napadač je karijeru počeo u domovini, igrao je za Simbu i Mazembe, a zatim je od 2016. fo 2020. branio boje Genka za koji je postigao 43 gola na 101 utakmici. Prešao je onda u Aston vilu u transferu vrednom 8,5 miliona funti, da bi u leto 2021. završio na pozajmici u Fenerbahčeu.

Sa turskim klubom potpisao je četvorogodišnji ugovor po isteku pozajmice iz engleskog kluba u leto 2021, ali je brzo završio na novom kaljenju u Antverpu gde se nije proslavio, pošto je postigao pet golova na 32 utakmice.

ÖZEL | Kızılyıldız, Fenerbahçe’den Mbwana Samatta ile ilgileniyor.

— Yağız Sabuncuoğlu (@yagosabuncuoglu) July 6, 2022

Kako navode sajtovi specijalizovani za stanje na fudbalskom tržištu vrednost Samate je tri miliona evra, što sluti da bi afrički napadač mogao da dođe u Crvenu zvezdu na pozajmicu. Za početak… Ili je baš on golgeter za kojeg vredi odrešiti džak para do dna?

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.