TUR DE FRANS: Gal pobednik 17. etape, Vinjegor slomio Pogačara

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2023, 20:53

TUR DE FRANS: Gal pobednik 17. etape, Vinjegor slomio Pogačara

Čini se da je sve rešeno četiri etape pre kraja.

Austrijski biciklista Feliks Gal iz ekipe AG2R pobednik je 17. etape na Tur de Fransu koja je vožena od San Žervea do Kurševela u dužini od 165,7 kilometara.

Gal je pobedio u vremenu 4:49.08 časova, ispred Britanca Simona Jejtsa koji je zaostao 34 sekunde, dok je trećeplasirani Španac Peljo Bilbao stigao na cilj sa minut i 38 sekundi zaostatka.

Ova etapa donela je možda i konačno rešenje u generalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << plasmanu pošto je iz nje praktično maksimum izvukao vodeći Jonas Vinjegor. Danac je uspeo da slomi glavnog konkurenta Tadeja Pogačara koji je u jednom trenutku svom timu preko radio veze rekao da je ostao bez snage. Vinjego je probao da osvoji etapu u čemu nije uspeo, ali je uvećao prednost i sada je sedam minuta i 35 sekundi ispred Pogačara četiri etape pre kraja. Trewći je Adam Jejts sa zaostatkom od 10 minuta i 45 sekundi. Sutra je na programu 18. etapa od Mutijea do Burž en Bresea u dužini od 184,9 kilometara.

Pogledajte kako izgleda Kelen, supruga Žuninja, fudbalera Mitjilanda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vingegor: Bilo je ludo, ali Tur još nije završen

Izvor: B92, 19.Jul.2023

Nosilac žute majice na Tur d'Fransu, Danac Jonas Vingegor, sve je bliži drugoj uzastopnoj pobedi na čuvenoj trci...Posle 17. etape od San Žervea do Kurševela, bio je četvrti ali je povećao prednost u generalnom poretku nad ljutim rivalom Tadejom Pogačarom na sedam minuta i 35 sekundi...Ostale...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.