Vingegor: Bilo je ludo, ali Tur još nije završen

Izvor: B92, 19.Jul.2023, 23:15

Vingegor: Bilo je ludo, ali Tur još nije završen

Nosilac žute majice na Tur d'Fransu, Danac Jonas Vingegor, sve je bliži drugoj uzastopnoj pobedi na čuvenoj trci.

Posle 17. etape od San Žervea do Kurševela, bio je četvrti ali je povećao prednost u generalnom poretku nad ljutim rivalom Tadejom Pogačarom na sedam minuta i 35 sekundi.

Ostale su još tri etape i ona završna, na Jelisejskim poljima, ali Danac je oprezan i pored jasno vidljivog cilja.

"Nisam ovo očekivao, uopšte. Svi smo jako srećni, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teško je opisati osećaj. Imati više od sedam minuta prednosti je neverovatno. Naravno Tur još nije gotov, Tadej će nešto svakako pokušati na poslednje tri etape. I dalje ćemo se boriti", kaže Vingegor.

Slovenac je imao veliki peh na jednom usponu, mali pad.

"Bio sam iza njega, jedan momak je išao desno, zakačio je točkom Tadeja, nije mogao ništa. Bio je to peh za njega. Nismo se gurali, nismo se trudili da ga izguramoodatkle. Bili smo neutralni, nismo želeli da profitiramo na toj situaciji. Teško je reći da li je taj sudar uticao na njegovo rezultat, to treba pitati Tadeja", dodao je.

I tu nije bio kraj ludorijama, jedan auto i motocikl su stali nasred staze pred kraj trke, pa su biciklisti kroz masu navijača morali da ih obilaze.

"Bilo je ludo, mnogo ljudi na stazi, publika je bila divna, ali sve je stalo odjednom, taj auto i motocikl. To se dešava kada imate 20 odsto uspona na kraju trke. Ništa još nije gotovo. Može se desiti pad, da imate loš dan, u subotu nas čeka teška etapa, treba odžati fokus. Jako sam zadovoljan sada. U dobroj smo poziciji, možemo biti zadovoljni kako je tim danas nastupio. Bilo je neverovatno", zaključio je Vingegor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.