TRI GREŠKE, DVA PENALA: Sudijski ekspert analizirao jedanaesterce za Zvezdu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 23:03

TRI GREŠKE, DVA PENALA: Sudijski ekspert analizirao jedanaesterce za Zvezdu (VIDEO)

Zdravko Jokić jasan.

Gde su penali, tu je polemika, a sudijski ekspert Zdravko Jokić je zadužen da na TV Arena sport razreši sve nedoumice.

Tako je bilo i posle meča 23. kola Superlige između TSC-a i Crvene zvezde, gde je arbitar Milan Ilić dosudio dva jedanaesterca za crveno-bele u trijumfu gostiju 3:1.

Prvi put sudija se oglasio posle konsultacija sa VAR sobom, a Gelor Kanga je doveo u vođstvo Beograđane u 36. minutu.

- Sudija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je pokazao da je igrač TSC-a Miloš Vulić igrao rukom, ali na kameri se vidi da ima i kontakt nogom. Mi smo zamrzli taj momenat, kada na stopalo leve noge Kange ide igrač. Ne da deluje kao prekršaj, nego su i jedna i druga stvar prekršaji. Posle u padu ruka klizi po travi i instrukcije su takve da ruka ne podupire telo, nego je ruka podrške. Ona je ruka koja klizi po travi prema lopti i vidi se da ruka ide prema lopti i zato je penal. Ruka je evidentna, ali je sudiji teže bilo da primeti nogu. I jedna i druga stvar su prekršaji – ocenio je jokić.

I treći gol crveno-belih je postignut sa bele tačke. In-Bom Hvan je zatresao mrežu domaćina posle prekršaja Gorana Antonića nad Piterom Olajinkom.

- Kod svih centaršuteva, kad ima dosta igrača u kaznenom prostoru, ceni se da li ta lopta dolazi u igrački prostor napadača, ova lopta je išla u prostor napadača koji je guran sa leđa, proleteo je ispred lopte i nije bio u poziciji da igra. U skoku ne treba da bude jak kontakt da bi se igrač izbacio iz ravnoteže. Bilo je guranje, normalno je da VAR sudija proceni, a igrač je proklizao ispod lopte. Kazneni udarac postoji – jasan je bio Jokić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.