TRANSFERI (24. jul): Perez prelomio - Ramos ipak ide iz Reala! Napoli spremio 12.000.000 evra za Maksimovića, PSŽ može da zaboravi na Lakazeta

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jul.2015, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRANSFERI (24. jul): Perez prelomio - Ramos ipak ide iz Reala! Napoli spremio 12.000.000 evra za Maksimovića, PSŽ može da zaboravi na Lakazeta

Uz MOZZART Sport pratite dešavanja na fudbalskoj pijaci

Završen je 24. dan od zvaničnog početka prelaznog i vreme je da zatvorimo i naš današnji blog. Dan je obeležila vest iz Madrida da je Florentino Perez spreman da pusti Serhija Ramosa u Mančester Junajted, a tu je i poruka Olimpika iz Liona da napadač Aleksandar Lakazet nikako nije na prodaju. Laku noć vam želi redakcija MOZZART Sporta.

ZVANIČNO: Las Dijara potpisao je ugovor sa Olimpikom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz Marselja do 2017. godine. Igrao je za Avr, Čelsi, Arsenal, Portsmut, Real Madrid, Anži i moskovsku Lokomotivu.

ZVANIČNO: Iskusni vezista Kani je prešao kao slobodan igrač u Deportivo iz La Korunje. Njemu je istekao ugovor sa Viljarealom, a prethodnu polusezonu je proveo u madridskom Atletiku kao slobodan igrač.

ZVANIČNO: Mario Suarez novi je fudbaler Fiorentine! To je na svom sajtu potvrdio i italijanski klub. Ovaj zadnji vezni fudbaler prethodnih pet godina igrao je za Atletiko Madrid, a do sada je upisao i tri nastupa za reprezentaciju Španije.

ZVANIČNO: Ruski vezista Dinijar Biljaletdinov je novi igrač Rubina iz Kazanja. Došao je kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Spartakom iz Moskve. Zanimljivo je da je trener Rubina njegov otac Rinat.

- Sergej Milinković Savić navodno je dogovorio sve sa Fiorentinom. Ugovor do 2020. godine i početnu platu od 500.000 evra.

- Predsednik Napolija Aurelio de Laurentis odustao je od Alesija Romanjolija i okreće se srpskom fudbaleru iz Torina Nikolu Maksimovića. Napolitanci su spremni da ponude 12 miliona evra, a u trci za srpskim fudbalerom je i Milan.

- Najavio je Pari Sen Žermen da kraće u “lov“ na Aleksandra Lakazeta iz lionskog Olimpika, ali je trener tima sa Žerlana Iber Furnije odmah spustio rampu.

- Kevin Kuranji se vraća u Bundesligu. Iskusnom napadaču istekao je ugovor sa Dinamom iz Moskve, a njegov novi klub je Hofenhajm.

22.25 - Još malo vesti iz Premijer lige, pa polako zatvaramo radnju za danas. Novi pik Totenhema je mladi francuski vezista Džordan Veretu, a Pevci su, kako prenosi L’Ekip, poslali njegovom klubu Nantu ponudu od lepi 15 miliona evra. Radi se o igraču koji je za prethodne četiri godine odigrao 128 utakmica i dao 14 golova.

22.10 - ZVANIČNO: Mario Surez novi je fudbaler Fiorentine! To je na svom sajtu potvrdio i italijanski klub. Ovaj zadnji vezni fudbaler prethodnih pet godina igrao je za Atletiko Madrid, a do sada je upisao i tri nastupa za reprezentaciju Španije.

22.00 - Trener Mančester Junajteda Luj van Gal i dalje je uveren da David de Hea ostaje na Old Trafordu, odnosno da Crveni đavoli neće morati da jure novog čuvara mreže.

“Verujem da će De Hea početi sezonu u dresu Junajteda, odnosno da će igrati u prvom kolu protiv Totenhema. To je sve što imam da kažem na ovu temu“, naveo je Van Gal.

21.41 - Španska Marka prenela je jednu zanimljivu informaciju – Mehdi Benatija nije zadovoljan u Bajernu i želi da napusti minhenski klub. Navodno je marokanski reprezentativac već ponuđen, ni manje, ni više, šampionu Italije Juventusu. Šta bi na to rekli navijači njegovog nekadašnjeg kluba Rome?

21.30 - Al Ahli iz Dubaija ima ozbiljne ambicije, a to potvrđuje i dolazak Rodriga Lime, doskorašnjeg napadača lisabonske Benfike. Ugovor je potpisan na dve godine, uz opciju produžetka saradnje za još 12 meseci.

21.18 - Italijanski mediji “upecali“ su se na informaciju sa jedne od nekoliko Fejsbuk stranica koje uređuju navijači Sergeja Milinković-Savića. Na jednoj od njih stoji poruka “Idem u Lacio“, iako ceo dan iz Italije stižu informacije da je pred vratima Fiorentine.

21.07 - Radio Marka bacila je novu bombu! Predsednik Reala Florentino Perez pristao je da proda Serhija Ramosa engleskom Mančester Junajtedu i tako usliši želju nezadovoljnom defanzivcu. Mediji bliski Realu navode da je u pitanju sličan scenario kao sa Ikerom Kasiljasom, kojem je Perez stavio do znanja da ga ne želi u klubu.

20.42 - Islandski napadač Alfred Finbogason narednih godinu dana igraće na pozajmici u grčkom šampionu Olimpijakosu, potvrdio je njegov klub Real Sosijedad. Grci će na kraju sezone moći da otkupe njegov ugovor ako budu zadovoljni. Finbogason je prošle sezone dao četiri gola na 27 utakmica.

20.34 - Felipe Melo vraća se u Italiju. Brazilski vezista i član Galatasaraja postigao je dogovor sa čelnicima milanskog Intera prema kojem bi trebalo da ima godišnju platu od 3,1 milion evra. Naravno, sada preostaje da se čelnici dva kluba dogovore oko visine obeštećenja. Podsetimo, svojevremeno je Juventus za Mela platio Fiorentini sumu od 18.5 miliona evra.

20.26Bakari Sanja ostaje i sledeće sezone u Mančester Sitiju, gde će pokušati da se izbori za mesto u startnoj postavi. Prošle sezone Sanja je odigrao samo devet mečeva u Primijer ligi, jer je ispred njega bio kapiten Pablo Zabaleta. Sanja je odigrao danas ceo prijateljski meč protiv Reala iz Madrida (1:4).

20.17 - Idemo opet u Italiju, a poslednje vesti sa Čizme kažu da je Sejdu Dumbija, napadač Rome, veoma je blizu povratka u moskovski CSKA. On je pre samo šest meseci došao u Italiju, ali nije opravdao očekivanja i obeštećenje od 14 miliona evra. Dao je samo dva gola na 14 utakmica za Romu.

20.05 - Dobre vesti za navijače Arsenala! Ne, nisu Tobdžije dovele novog igrača, već je napadač Olivije Žiru, prema pisanju engleskih medija, pristao je da potpiše novi ugovor do juna 2018. godine. Prošle sezone francuski fudbaler dao je 19 golova na 36 utakmica.

19.50 - Kevin Kuranji se vraća u Bundesligu. Iskusnom napadaču istekao je ugovor sa Dinamom iz Moskve, a njegov novi klub je Hofenhajm. Kako su preneli nemački mediji, bivši član Pancera potpisaće ugovor na godinu dana. Za Dinamo je u prethodnih pet godina odigrao 123 utakmica i dao 50 golova.

19.37 - Juventus ne odustaje od Giljermea Sikeire i poslao je madridskom Atletiku novu ponudu vrednu 12 miliona evra za brazilskog levog beka. Toj ponudi, kako prenose italijanski mediji, ne može da parira milanski Inter koji je takođe bacio oko na Sikeiru.

19.28 - ZVANIČNO: Las Dijara potpisao je ugovor sa Olimpik iz Marselja do 2017. godine. Igrao je za Avr, Čelsi, Arsenal, Portsmut, Real Madrid, Anži i moskovsku Lokomotivu.

19.21 - Napadač Torina, Argentinac Marselo Larondo ponovo ide na pozajmicu, ovaj put u Rozario. Ovaj 26-godišnji centarfor prvi deo prošle sezone za Torino je odigrao 11 utakmica i postigao dva gola. U nastavku sezone bio je na pozajmici u Tigreu.

19.11 - Nikako da Stouk završi pregovore sa napadačem Andrejem Jarmolenkom iz kijevskog Dinama. Stouk je spreman da mu da nedeljnu platu od 60.000 funti, ali bi Jarmolenko u neki klub sa jačim imenom.

“Imam još nekoliko ponuda, ali još razmišljam o svemu. Možda zvuči neverovatno, ali finansijska strana mi nije najvažnija“, rekao je Jarmolenko ukrajinskim medijima.

19.03 - Najavio je Pari Sen Žermen da kraće u “lov“ na Aleksandra Lakazeta iz lionskog Olimpika, ali je trener tima sa Žerlana Iber Furnije odmah spustio rampu.

“Nemam mnogo toga da kažem na tu temu. Lakazet će i ove sezone igrati za Lion. Naravno da se drugi klubovi interesuju za njega, ali on ima ugovor sa Lionom. Mi hoćemo da ga zadržimo“, naveo je Furnije.

18.57 - Fudbaler Šalkea Denis Aogo postao je zanimljiv nekolicini evropskih klubova. Pre svih skautiraju ga ljudi iz Fiorentine koji su rešili da naprave tim za plasman u Ligu šampiona, a konkurencija Violi, kako prenosi Bild, biće španska Valensija.

18.51 - Bliži se kraj sage o transferu Sergeja Milinković-Savića iz Genka. Srpski fudbaler nije se našao na spisku igrača na koje Genk računa za sutrašnji meč protiv Leuvena u prvom kolu belgijskog šampionata. Još jedna naznaka da je odlazak u Italiju blizu, tačnije Firenca.

18.41 - Sezona u Rusiji je počela, a Lokomotiva iz Moskve i dalje traži pojačanje na sredini terena. Kako je javio nemački Kiker, izbor je kako stoje stvari, pao na Brazilca Ronija iz berlinske Herte. On se tim klubom ima ugovor do leta 2017. godine, pa sada preostaje da se klubovi dogovore oko visine obeštećenja.

18.33 - Danski Brondbi, učesnik kvalifikacija za Ligu Evrope, doveo je iz francuskog Gengana napadača Ronija Švarca. Ovaj 25-godišnji fudbaler, bivši mladi reprezentativac Danske potpisao je ugovor do juna 2018. Nije se naigrao prošle sezone, na 15 mečeva dao je dva gola.

18.24 - Pisali smo u četvrtak o nameri Barselone  da mladog Hrvata Alena Halilovića, posle sezone u B timu, sada pošalje negde na pozajmicu u narednih godinu dana. Halilović je u ovom trenutu najbliži odlasku na Ostrvo, a tamo ga raširenih ruku čekaju ekipe Vest Hema i Evertona.

18.16 - Iako ima dosta novca fudbalski klub Monako očigledno je odlučio da prištedi pa je umesto za svakog novog igrača ponaosob ogranizovao zajedničku promociju devetorice novajlija – pred novinare su izašli Tomas Lemar, Far Balulu, Gvido Kariljo, Ivan Kavaleiro, Mario Pašalić, Elder Kosta, Pol Nardi, Stefan el Šaravi i Adama Traore. 

18.05 -  Lester Siti pokušaće da dovede kapitena turskog Galatasaraja Selčuka Inana, koji bi u ekipi trebalo da zameni Estebana Kambijasa. Inan ima 30 godina, a do sada je odigrao 44 utakmice za reprezentaciju Turske.

17.46 - Zakuvava se transfer bitka u Portugalu između Benfike i Porta, a meta im je Cezar Meli, zadnji vezni Boke Juniors. Juče smo objavili da je Benfika spremna da ga plati 3,7 miliona evra, ali sada je i uprava Porta rešena da pošalje ponudu, videćemo koliko izdašnu. Celu stvar iz prikrajka prati milanski Inter.

17.38 - Stižu nove vesti iz Napulja. Predsednik kluba Aurelio de Laurentis odustao je od Alesija Romanjolija i, kako navode italijanski mediji, okreće se srpskom fudbaleru iz Torina Nikolu Maksimovića. Napolitanci su spremni da ponude 12 miliona evra, pitanje je da li će to zadovoljiti apetite Torina, a u trci za srpskim fudbalerom je i Milan.

17.27 - Ako je verovati rečima novog trenera Kraljevskog kluba, Rafaela Beniteza – Karim Benzema neće ići nigde. Šef struke madridskog velikana ovu tvrdnju je obelodanio na konferenciji za medije nakon što je Real razbio Mančester Siti u prijateljskom susretu na Internacionalnom kupu šampiona. Opširnije čitajte OVDE.

17.22 - ZVANIČNO: Ofanzivni vezista, kako u Italiji vole da kažu trekvartista, Franko Brijenca narednih godinu dana igraće u ekipi Bolonje koja se nedavno vratila u Seriju A. Brijenca ima 36 godina, a u karijeri je igrao za dosta klubova među kojima su Palermo, Sijena i Atalanta. Upisao je i dva nastupa za reprezentaciju Italije.

17.11 - Reprezentativac Gane Suli Muntari sve je bliži odluci da karijeru nastavi u Al Itihadu iz Saudijske Arabije. Danas je Muntarijev agent u Milanu imao sastanak sa predstavnicima arapskog kluba i dve strane su približile stavove. Navodno, bivši fudbaler Intera, Milana, Udinezea i Portsmuta za dve godine u Al Itihadu zaradiće oko 10 miliona evra.

17.01 - Pari Sen Žermen je izgleda ozbiljno rešio da krene u trošenje novca posle prve tri nedelje prividnog mira. Kako javlja Eurosport, na meti Svetaca je supertalentovani vezista lisabonskog Sportinga Vilijam Karvaljo. On bi trebalo da zameni Tijaga Motu koju je spakovao kofere i čeka transfer u madridski Atletiko.

16.56 - Bivši reprezentativac Španije i nekadašnji fudbaler Barselone Giljermo Amor novi je trener australijskog kluba Adelejd Junajteda. On će na toj funkciji zameniti zemljaka Đozepa Gombaua. To će Amoru biti prvi posao u trenerskoj karijeri.

16.47 - Opet su Kamerunci u centru pažnje. Bivši fudbaler Tuluza i Betisa, 33-godišnji Ahile Emana trenira sa ekipom Himnastika iz Taragone. U saopštenju na sajtu španskom kluba ne navodi se da li će povremeni reprezentativac Kameruna morati na probu ili odmah ide na potpisivanje ugovora.

16.37 - Fenerbahče je prodao i drugog napadača – Pjer Vebo karijeru će nastaviti u ekipi Osmanli, novajliji u Superligi. Kamerunac je sa klubom iz Ankare potpisao dvogodišnji ugovor. Vebo je za dve i po godine u Feneru odigrao 61 utakmicu i dao 25 golova.

16.10 - I dalje smo u Liverpulu. Ali u plavom delu grada Bitlsa. Kako piše Liverpul Eho, Everton je ozbiljno zagrizao za Denisa Prata iz Anderlehta. Belgijski klub traži 12.000.000 evra za mladog ofanzivca.

16.01 - Pošto vas ima toliki broj navijača Liverpula, greh je da ne damo neku vest i za Redse. Transfer Lukasa Dinja može da propadne iz istog razlog zbog kojeg je odlučio da napusti PSŽ. Igrač želi startnu postavu, a to mu u Liverpulu ne može biti garantovano pored Alberta Morena.

15.45 - Nekadašnji bek Arsenala i Juventusa, a u prošloj sezoni član Kvins Park Rendžersa, Arman Traore se seli u redove novog turskog prvoligaša Kajzerija.

15.33 - Sautempton je u potpunoj ofanzivi na Virdžila van Dajka iz Seltika. Kuman će licitirati za zemljaka sve dok Seltik ne pristane.

"Znam da su im kvalifikacije za Ligu šampiona važne, ali ne mogu da ignorišu naše interesovanje", poručio je Kuman.

15.20 - Poslednja vest iz Engleske: Abu Dijabi je na lekarskim pregledima u Vest Bromvič Albionu! Međutim, kada je on u pitanju, to ne može da se rutinom pred potpisivanje ugovora.

15.08 - Ukoliko odu Ivan Perišić i Kevin De Brujne, Volfzburg će zaraditi ogroman, oko 90.000.000 evra i sigurno će ga iskoristiti za neka atraktivna pojačanja. Sada se spekuliše da bi Vukovi mogli da prestignu Juventus u trci za Julijana Drakslera iz Šalkea.

14.57 - Sampdorija je prihvatila ponudu Anderlehta tešku 3.000.000 evra za napadača Stefana Okaku Čuku i on bi do kraja trebalo da potpiše ugovor sa belgijskim klubom.

14.45 - ZVANIČNO: Iskusni vezista Kani je prešao kao slobodan igrač u Deportivo iz La Korunje. Njemu je istekao ugovor sa Viljarealom, a prethodnu polusezonu je proveo u madridskom Atletiku kao slobodan igrač.

14.31 - Mediji u Nemačkoj i Holandiji pišu da je Borusija Dortmund zainteresovana za Ajaksovog vezistu Devija Klasena koji košta oko 10.000.000 evra. Reč je o jednom od najboljih igrača Eredivizije.

14.18 - Selta je povećala ponudu sa 800.000 era na 2.400.000 za Nantovog defanzivca Papisa Đilobođija. Razlog ovako drastičnog skoka cene je činjenica da Sautempton i Seltik hoće Đilobođija.

14.06 - Posle PSV Ajndhovena sada i Sporting iz Lisabona želi Ibrahima Afelaja koji je slobodan igrač posle isteka ugovora sa Barselonom.

13.55 - Frka u Čempionšipu oko Džordana Roudsa. Sjajni napadač želi da napusti Blekburn i razočaran je ponašanjem kluba. Midlzbro je Blekburnu ponudio 12.000.000 evra plus 5.500.000 evra na ime eventualnih bonusa u slučaju plasmana u Premijer ligu, ali su Roversi odbili. Traže čak 17.000.000 evra što bi bio rekord Čempionšipa...

13.44 - U Turskoj su uvereni: Mario Gomez će od utorka biti igrač Bešiktaša! Tamošnji mediji pišu da je sve dogovoreno, ali ne otkrivaju detalje transfera iz Fiorentine.

13.33 - Izgleda da se Čelsi dogovorio sa Abdul Rahmanom Babom. S obzirom da se Filipe Luis vraća u Atletiko, jasno je da je Murinju neophodan levi bek. Navodno je sa Babom sve dogovoreno i on će potpisati petogodipnji ugovor vredan 2.000.000 evra, a ostaje još da se usagalasi obeštećenje sa Augzburgom.

13.22 - Još se ne zna šta će biti sa Čarlijem Ostinom. KPR traži 21.000.000 evra za engleskog napadača, a s obzirom da je Njukasl odustao posle dovođenja Mitrovića, ostaju u igri Bornmut i Kristal Palas.

13.16 - ZVANIČNO: Ruski vezista Dinijar Biljaletdinov je novi igrač Rubina iz Kazanja. Došao je kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Spartakom iz Moskve. Zanimljivo je da je trener Rubina njegov otac Rinat.

13.04 - Al Ahli iz Dubaija je odustao Bafetembija Gomisa, pošto im je Svonsi poručio da Francuz nije na prodaju i da će ih tužiti zbog nezakonitog prilaska igraču.

12.54 - Još detalja oko Sergeja Milinkovića Savića. Sada i ozbiljna Gazeta javlja da je Fiorentina završila posao i najvljuje srpskog asa večeras u Fiorentini. Ugovor do 2020. godine sa platom od 500.000 evra u početnoj sezoni.

12.47 - Kakav pakao od potrage za štoperom u Napoliju! Ništa im ne polazi za rukom... Juve ih je odbio za Ruganija, Mihajlović ih je izminirao za Romanjolija, Fiorentina im krade Astorija, a sada ih je odjavio i Mark Bartra koji je jasno poručio da želi da ostane u Barseloni. Je l' ima neko da je igrao štopera, da pošalje CV predsedniku De Laurenisu?

12.40 - Detalji oko Stevana Jovetića. Englezi tvrde da će on doći u Inter na dvogodišnju pozajmicu iz Mančester Sitija s obaveznim pravom otkupa ugovora za 15.000.000 evra.

12.31 - Italijani otkrivaju da je Milan od neimenovanog kluba iz engleske Premijer lige odbio ponudu za Alesandra Matrija. Možda Miha računa na napadača koji se vratio sa pozajmice?

12.22 - Zanimljiva vest iz Turske. Bešiktaš želi da dovede Alberta Akvilanija koji je slobodan igrač, a ima ponude Verone, Marselja i iz američke MLS lige.

12.15 - Ugledni Frans fudbal javlja da je psotignut dgovor Mančester Junajteda i Pari Sen Žermena oko Anhela Di Marije. Englezi su pristali na ponudu od 65.000.000 evra. Čeka se još neka potvrda, ali izgleda da je posao gotov.

12.06 - Džon Obi Mikel je objavio da ostaje u Čelsiju i da mu je Murinjo rekao da želi da ga zadrži. Dobra ili loša vest za navijače Plavaca?

12.00 - Napoli je Sasuolu ponudio 7.500.000 evra i El Kadurija za Šimeta Vrsaljka, ali Sasuolo traži 10.000.000 i El Kadurija ili 12.000.000 bez uključivanja igrača u trampu.  

11.55 - U San Francisku su počeli pregovori Barselone i Mančester Junajteda oko Pedra! Doputovao je i predsednik Katalonaca, Bertomeu. Dva kluba sutra igraju prijateljsku utakmicu, a uprkos želji Bertomeua i Luisa Enrikea da zadrže Pedra, prevagnula je žlja igrača koji ne želi još jesnu sezonu sa statusom rezerviste. Pidsetimo da Pedrova otkupna klauzula iznosi 30.000.000 evra.

11.50 - Završni detalji oko prelaska Vojćeha Ščensnog u Romu. Arsenal je pristao da plaća deo plate koja iznosi 3.000.000 evra po sezoni, tako da su sada sve prepreke za transfer uklonjene.

11.45 - Pukli su pregovori Torina i Maksija Lopeza o produženju ugovora koji je istekaona kraju prethodne sezone. Argentinac sada ima unosnu ponudu Galatasaraja.

11.38 - Opšta pomama vlada u Evropi za Čarlsom Arangizom koji je blistao u dresu Čilea na Mundijalu pre godinu dana, kao i na nedavnom Kopa Amerika. Vezista je ostavio sjajan utisak i u dresu brazilskog Internasionala sa kojim je juče eliminisan u polufinalu Kopa Libertadores, pa ne potoje prepreke za prodaju u Evropu. Čelsi, Bajer iz Leverkuzena, Olimpik iz Marselja, Fenerbahče i Porto su zagizli za Čileanca i utkuju se ko će dati bolju ponudu. Spekuliše se da Turci nude najviše i da će licitacija za Arangiza ići do 20.000.000 evra. Murinjo je takođe oduševljen ovim igračem, Leverkuzen u njemu vidi novog Vidala, dok Porto nud Brazilcima opciju da za 8.000.000 evra prodaju samo 50 odsto ugovora.

11.30 - Još vesti iz Fiorentine. Dok se čeka potpis Sergeja Milinkovića Savića, radi se i na transferu Davidea Astorija iz Kaljarija. A legenda ljubičastih Alberto Đilardino je sada najbliži transferu tabor novog prvoligaša Karpija.

11.27 - Samo se čeka zeleno svetlo Fiorentine, ali izgleda da je sve gotovo oko prelaska Markosa Alonsa iz Firence u Norič. Kanarinci će platiti 3.000.000 za španskog defanzivca.

11.22 - Iz Španije stižu vesti da je Tijago Mota, jako, jako blizu povratka u Atletiko Madrid i da je PSŽ pristao da ga pusti bez obeštećenja. To će biti tačka na prelazni rok Jorgandžija.

11.17 - Još vesti iz Aston Vile! Šervudov plan je da na Vila Park vrati Ešlija Janga iz Mančester Junajteda koji neće imati veliku minutažu kod Van Gala.

11.11 - Posle Palerma i Fiorentine, sada i Sampdorija želi fenomenalnog Đonatana Kaljerija iz Boke Juniors. Reč je o mladiću koji je minulog vikenda opčinio svet spektakularnim golom rabonom, a Boka traži 12.000.000 evra za obeštećenje.

11.05 - Roma će definitivno obeležiti ovih nekoliko dana na fudbalskoj pijaci. Čeka se zvanična potvrda transfera Vojćeha Ščensnog. Skoro sve je završeno oko dolaska Mohameda Salaha. Pregovara se sa Barsom oko Adrijana pošto Vučica nudi 4.5000.000 evra, a Katalonci traže 8.000.000. Kruna bi trebalo da bude dolazak Edina Džeka ako Mančester Siti snizi cenu za šta postoje realni izgledi.

11.09 - Olimpik iz Marselja dobija dva solidna pojačanja. Do kraja dana novi fudbaleri kluba sa Velodoroma će postati Havijer Mankiljo i Lasana Dijara. Mankiljo je bio na pragu prelaska u Bordo, ali su Žirondinci odlučili da veruju u Milana Gajića i odustali od Španca. Mankiljo će danas obaviti lekarske preglede u Marselju, a dolazi na pozajmicu iz Atletika. Lasana Dijara dolazi kao slobodan igrač i potpisaće ugovor na četiri godine.

11.03 - Poslednja vest! Lorijan je prihvatio ponudu Aston Vile od 17.000.000 evra za Džordana Ajua i reprezentativac Gane dolazi na Vila Park kao zamena za Bentekea. Aju će u narednih 24 časa doputovati u Birmingem, obaviti lekarske preglede i potpisati ugovor.

10.59 - Katalonski mediji javljaju da se i Barselona uključila u trku za Monakovog štopera Ajmena Abdenura koji se dovodio u vezu sa Atletikom, Milanom i nekim premijerligaškim klubovima. Barselona je voljna da plati oko 20.000.000 evra za defanzivca iz Tunisa i ostavi ga godinu dana u Monaku na pozajmici. Pregovori Barse i Abdenurovih menadžera će biti obavljeni večeras u Monte Karlu.

10.54 - Nova prilika za Inter da se reši Juta Nagatoma. Posle Stouka i nemačkih klubova, sada se i Galatasaraj raspituje za Japanca. Inter čeka da ga nekome proda i da krene u dovođenje levog beka. Giljerme Sikeira je nerealna opcija s obzirom da je blizu prelaska u PSŽ, pa se Inter okrenuo Domeniku Kirišitu koji želi da se vrati u domovinu iz Zenita.

10.51 - Juventus je na pragu dogvora sa Šalkeom za Drakslera, ali taj transfer ne isključuje i dolazak Iska iz Reala. Florentino Perez za sada ne želi da proda Iska, ali čini se da će španski vezista kod Rafe Beniteza imati još manju minutažu nego kod Anćelotija. Ukoliko Isko zatraži od Reala da ga proda, Juventus će uskočiti i ponuditi novac i Fernanda Ljorentea kojeg Benitez žarko želi.

10.48 - Siniša Mihajlović je odigrao svoju ulogu i ubedio svog učenika iz Sampdorije Alesija Romanjolija da odbije ponudu Napolija. Sada je Roma pod dodatnim pritiskom da prihvati ponudu Milana.

10.45 - Iz Italije stižu uverenja da je uspela jučerašnja misija Fiorentine u Belgiji. Direktor Rog se vratio obavljena posla pošto je dogovorio sve sa Genkom i Sergejom Milinkovićem Savićem. Očekuje se da srpski vezista do kraja dana doputuje u Firencu na lekarske preglede i potpis ugovora.

10.41 - Posle prodaja Kristijana Bentekea i Fabijana Delfa, Aston Vila je spremna za veliki šoping! Gtovo je izvesno da dolazi Adebajor iz Totenhema, ali to je samo početak. Prema najnovijim informacijama, kluba sa Vila Parka je poslao zvaničnu ponudu Lorijana vrednu 17.000.000 evra za Džordana Ajua! Ni to nije sve. Blekburnu je ponuđeno oko 10.000.000 evra za napadača Rudija Gestedea, a ponuda je ptišla i na adresu Estebana Kambijasa kojem je istekao ugovor sa  Lesterom.

10.39 - Očekujte neko bombastično pojačanje Arsenala do kraja prelaznog roka. Klub sa Emirata je potvrdio da je Venger dobio zeleno svetlo da sruši rekord i da je prva želja dovođenje centarfora. Da li je reč o Benzemi? Opširnije OVDE.

10.36 - Dok u vazduhu provejava mogući mega-transfer Kevina De Brujnea u Mančester Siti, oglasio se Žoze Murinjo koji je Belgijanca oterao iz Čelsija. Na to da je Siti spreman da potroši ogroman novac za De Brujnea, Murinjo je u svom silu odgovorio da je reč o igraču koji u Čelsiju nema mesta. Opširnije OVDE.

10.33 - Po običaju, pregled počinje vestima iz Premijer lige. Totenhem se nada Pjeru Emeriku Obamejanu, ali ima i plan B. Reč je o Saidu Berahinu iz VBA kojem klub iz Birmingema nudi novi ugovor. Berahino se ranije dovodio u vezu sa Mančester Junajtedom i Arsenalom.

10.30 - Poštovani čitaoci, dobro jutro vam želi redakcija MOZZART Sporta. Počinjemo još jedno dnevno druženje u kojem ćemo pratiti sva dešavanja sa fudbalske pijace. Prvo bismo vam preporučili da se OVDE podsetite šta se sve juče dešavalo u prelaznom roku. Sve vesti od poečtka fudbalske pijace možete da nađete klikom na naš tag „prelazni rok 2015“, a imate priliku da se informišete i na specijalu „Prelazni rok“. Ako želite detaljno da se informišete o najvećim transferima, platama igrača i ugovorima, to možete da uradite u rubrici "Najveći transferi". Vežite se, polećemo!

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

TRANSFERI (25. jul): Inter daje Medela za Felipea Mela, Čelsi otima Aranguiza Leverkuzenu, Šalkeov bingo Di Santo!

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2015, 11:00

Uz MOZZART Sport pratite dešavanja na fudbalskoj pijaci..Polako, ali sigurno došli smo do kraja još jednog dana našeg letnjeg prelaznog roka. Iako su i ove subote bile aktuelne utakmice šampionata koji su počeli, kao i prijateljski okršaji klubova, pojedini timovi su sasvim solidno poslovali danas....

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.