TO BI BILA VELIKA GREŠKA: Beker ima važan savet za Đokovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2023, 12:07

TO BI BILA VELIKA GREŠKA: Beker ima važan savet za Đokovića

Nole ima još mnogo toga da uradi.

Ako je i bilo neke dileme više je nema. Posle osvajanje trećeg Rolan Garosa, ujedno i 23. Gren Slem titule, Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena.  Međutim, daleko od toga da Nole nema više ciljeva i snova kojima će da stremi u budućnosti. Već ove godine ima poriliku koju je propustio 2021. kad mu je izmakao kalendarski Slem.

Sada je o toj temi govorio i proslavljeni nemački teniser Boris Beker, koji ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da Novak ne bi trebalo preterano da priča o svojim ciljevima.

- To bi bila greška, sa njegove tačke gledišta, da to sada učini očiglednim. Zato što znate šta se dogodilo prošli put: osvojio je tri, igrao finale i onda nije mogao da izdrži pritisak. Zbog toga bi trebalo da se fokusira samo na Vimbldon. Ali, čovek želi da obori rekorde. Ne znam koji još može da obori, kalendarski slem za godinu dana, to je možda jedini koji je tu. Sto odsto misli o tome, ali se nadam da neće pričati o tome i da će izaći na travu samo i pokušati da osvoji Vimbldon. Onda dolazi US open - rekao je Beker i potom dodao:

- Kao sportista mislim da je greška preglasno pričati o ciljevima, govoriti javnosti šta nameravate da uradite. Pričati o tome posle pobeda je u redu, ali pre pobede je čista greška. Vladajte u tišini, trenirate i onda pobedite. Onda nedeljama možete da pričate o pobedi. Mislim na Vimbldonu, on je i dalje u stanju euforije, u oblacima, za mene je jasan, glavni favorit.

Beker je pričao o novim generacijama koje tek dolaze.

- Onda dolazi letnja pauza i moraće da se zapita, ima 23 Grend slema ili 24 ako osvoji Vimbldon. Kuda put vodi? ‘Ne mogu i ne želim da igram zauvek’. On je odgovorio na ovo pitanje posle konferencije: ‘Kada prestanem da pobeđujem, onda će se postaviti pitanje’. Ali sve dok osvaja Grend slemove, velike turnire, nastaviće. U jednom trenutku će ga prestići mlađa generacija, ali mislim da se to neće desiti neko vreme - istakao je Beker.

Pogledajte kako izgleda Sanja Vukašinović, strelkinja Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.