TITULA SE VRATILA U KATALONIJU: Barselona pometlala Real

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 23:17

TITULA SE VRATILA U KATALONIJU: Barselona "pometlala" Real

Slaviti 3:0 u seriji protiv šampiona Evrope je velika stvar.

Košarkaši Barselone su šampioni Španije. Izabranici Šarunasa Jasikevičiju počistili su šampiona Evrope, ekipu Reala u finalnoj seriji sa 3:0. Posle dve pobede na svom parketu, Barsa je slavila i u Madridu sa 93:82.

Najefikasniji u sastavu Barselone bili su Veseli sa 18, Mirotić sa 14, Jakubaitis sa 13, Kalinić i Laprovitola sa po 10 poena. Kod Reala, Tavares je postigao 19, Kozer 11, Jabusele 10 poena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Posle izjednačene igre u prvoj deonici, Real je vodio sa 21:20. Velika borba se nastavila i do kraja prvog poluvremena, a blaga prednost je bila u rukama igrača Reala 41:38.

Barselona je držala meč u egalu, a uoči poslednjeg kvartala imala je minimalnu prednost – 67:66.

Ipak, Katalonci su odigrali sjajno u poslednjoj deonici i tako pokazali da su najbolji u Španiji iako je titula prvaka Evrope otišla u Madrid.

Prošle godine je Real u finalu slavio sa 3:1 protiv Barse, a pre toga su Mirotić i društvo bili prvaci, pa se može reći da su vratili trofej u Kataloniju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.