TBL: Srpski šou u turskom derbiju, poraz Galatasaraja pred Zvezdu

Izvor: Sportal.rs, 17.Nov.2014, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TBL: Srpski šou u turskom derbiju, poraz Galatasaraja pred Zvezdu

Glavne uloge u derbiju 6. kola turskog prvenstva između Fenerbahčea i Galatasaraja, odigrali su srpski košarkaši, Bjelica i Bogdanović sa jedne, i Erceg i Micov sa druge strane. Ekipa našeg trenera Željka Obradovića lakše nego što se očekivalo savladala je velikog rivala rezultatom 85:74 i tako se pridružila grupi timova iz vrha tabele među kojima je i Galatasaraj, sa skorom 4/2.

U pobedničkoj ekipi blistao je Nemanja Bjelica sa 18 poena, od kojih je 14 postigao u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << prvom poluvremenu. Jednako dobru partiju pružio je i Bogdan Bogdanović, koji je 9 od ukupno 13 poena ubacio u poslednjih deset minuta, uključujući dve vezane trojke kojima je održao svoj tim na dvocifrenoj distanci u ondosu na rivala.

Srbi su bili vrlo raspoloženi i na drugoj strani. Galatasaraj je predvodio Zoran Erceg sa 18 poena, dok je Vladimir Micov ubacio 11.

Fener je vodio od samog početka meča. Sredinom druge deonice Obradovićev tim se na momente i uz egzibicionu igru poigravao sa rivalom, da bi trojkom Bjelice u završnim sekundama prvog poluvremena stekao ogromnu prednost - 50:31.

U nastavku meča gosti su sa nekoliko trojki ublažili razliku, koju su sveli na deset poena posle trojke Ercega. Ipak, Fener je imao odgovor - od Srbina. Usledila su dva "hica" Bogdana Bogdanovića za tri poena, jedan o tablu, i Fenerbahče je ušao u mirnu završnicu uakmice.

Konačan udarac narednom protivniku Zvezde u Evroligi zadali su Preldžić, trojkom posle prilaska gostiju na "minus 8", i Bjelica fenomenalnim zakucavanjem minut pre kraja.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

Galatasaraj čeka Zvezdu u žestokim problemima: Micov povređen, ne igra ni Pocijus, Ataman iskritikovao Vujukasa!

Izvor: MozzartSport.com, 18.Nov.2014, 11:36

Košarkaši Galatasaraja ne samo da su doživeli ubedljiv poraz od Fenerbahčea u velikom turskom derbiju, već su  pred veoma važan evroligaški duel protiv Crvene zvezde ostali i bez jednog od najbitnijih saigrača – Vladimira Micova! Posle duela sa bekom Fenera Rikijem Hikmanom srpski internacionalac...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.