Sviran nepostojeći penal za Zvezdu: Sudijski ekspert jasan po tom pitanju, a onda našao grešku I U PARTIZANOVU KORIST (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2024, 22:55

Sviran nepostojeći penal za Zvezdu: Sudijski ekspert jasan po tom pitanju, a onda našao grešku I U PARTIZANOVU KORIST (VIDEO)

U životu je bitno pronaći balans.

Još jedan buran vikend u Superligi Srbije je za nama. "Večiti" su slavili, Crvena zvezda na gostovanju Novom Pazaru (3:0), dok je Partizan bio bolji od IMT-a pred svojim navijačima rezultatom 5:2.

I Zvezda i Partizan su u ovom kolu dobili penal, a na Partizanovom meču je isključen igrač IMT-a Vladimir Radočaj posle dva brza žuta kartona u 73. i 77. minutu.

Nekadašnji sudija Zdravko Jokić gostovao je na Arena sport >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i analizirao sudijske odluke. Pre svega penal za crveno-bele u Pazaru, ali i detalje sa Partizanove utakmice.

Odluka sudije Danila Nikolića da dosudi jedanaesterac za Crvenu zvezdu je bila posebno sporna, a zbog nje je i Novi Pazar izdao saopštenje. Naravno, penala nije bilo, to je potvrdio i Jokić.

- Iz njegove pozicije teško je videti šta se dešavalo, noga ide prema glavi igrača Zvezde, ali iz ovog ugla vidimo da nije bilo kontakta i igrač Pazara je izbio loptu. Iz ovog ugla nema prekršaja - rekao je nekadašnji arbitar.

Potom se prebacio na sudiju Andrije Stojanovića, koji je tek nakon VAR intervencije svirao penal za Partizan.

- Isti položaj kao malopre, možda sada imamo instrukcije iz UEFA. Ovde vidimo da mu je desna ruka odručena, možda je on hteo u klizeći start, ruka je odručena, štiti prostor, dobra odluka sudije - rekao je Zdravko Jokić.

U želji da unese malo balansa u analizu, kasnije je ispričao i da je sudija Stojanović napravio grešku kada je dao crveni karton Vladimiru Radočaju i da nije bilo osnova da IMT završi meč sa igračem manje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.