Izvor: RTS, 12.Jun.2021, 09:04

Svet oduševljen Đokovićevom pobedom: Epski meč, ne može bolje od ovoga

Mediji širom sveta ne štede epitete na račun Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i tenisa kakav su u petak igrali – "epski", "istorijski", "spektakularan"...
Novinari španskih medija nisu mnogo puta bili u prilici da izveštavaju o Nadalovim porazima na Rolan Garosu. Svi ističu da mu je ovo tek treći u 108 mečeva na pariskoj šljaci.

Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Šveđanina Robina Soderlinga, koji je 2009. godine napravio veliko iznenađenje, Đoković je jedini koji je dva puta sprečio Nadala da osvoji "Kup musketara".
"Rafu Nadala sa trona skinuo Đoković u meču za istoriju", naslov je izveštaja Mundo deportiva, u kojem je meč okarakterisan i kao "spektakularan".
Iako Đokovića do osvajanja 19. grend slema u karijeri čeka još jedna prepreka, madridska Marka videla je polufinale kao "detronizaciju Nadala na šljaci".
"Nadal rekao zbogom Parizu", konstatuje renomirani As u naslovu izveštaja sa polufinala.
Britanski Gardijan piše o "epskom meču", a novinar Bi-Bi-Sija smatra da je ovo bio jedan od najboljih mečeva na šljaci svih vremena.
Američki Si-En-En na svom internet portalu kaže da je svet u petak gledao pravi teniski klasik.
Podsećaju da je Đoković prvi koji je pobedio Nadala u polufinalu Rolan Garosa i prvi kojem je to pošlo za rukom nakon što je izgubio prvi set.
"Da li mi teniseri igramo isti sport kao ova dvojica?"Mnogo zanimljivih reakcija na polufinali okršaj u Parizu došlo je i od drugih tenisera – bivših, a i aktivnih koji nisu krili divljenje prema svojim kolegama.
Nekadašnji broj jedan na ATP listi Endi Rodik napisao je na Tviteru da je meč Đokovića i Nadala jedan od najboljih koje je gledao.

"Ne možete igrati bolje na šljaci od ovoga. Čisto savršenstvo", konstatovao je Britanac Endi Mari, koji je često i na terenu mogao da se uveri kako igraju Đoković i Nadal.

Huana Martina del Potra povrede su sprečile da se i sam umeša u borbu za titulu u Parizu, ali su ga Đoković i Nadal očigledno veoma inspirisali: "Izvrsan meč. Neverovatno je kako su odigrali. Sanjam da se ponovo sretnemo."

Možda je ipak sve viđeno u petak svojim pitanjem najbolje sumirao Dijego Švarcman, kojeg je Nadal pobedio pre poraza od Đokovića: "Da li mi teniseri igramo isti sport kao ova dvojica?"

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BOGOVI SU PALI NA TEME: Svet ODUŠEVLJEN Novakom, čestitke pljušte, ovo je SAVRŠENSTVO (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2021

Da li može bolje od ovoga?..Meč između Novaka Đokivića i Rafaela Nadala oduševio je teniski svet. Ono što su Srbin i Španac prikazali na stadionu "Filip Šatrije" pamtiće se decenijama. Renomirani svetski mediji koristili su reči poput: "epski", "istorijski" i "spektakularan", kako bi opisali...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.