Sve što ste želeli da znate o transferima ovog leta, a niste imali koga da pitate! Uključujući i Grujića i Klopa!

Izvor: Sportske.net, 23.Maj.2020, 12:20

Sve što ste želeli da znate o transferima ovog leta, a niste imali koga da pitate! Uključujući i Grujića i Klopa!

Jedan od zanimljivijih intervjua!

On je jedan od najpouzdanijih novinara na fudbalskoj pijaci, urednik fudbalskih stranica renomiranog Bilda i zna pre svih šta se dešava iza kulisa, a naročito u Bundesligi.

Kristijan Fok je dao zanimljiv intervju za navijački forum Liverpula "LFC Transfer Room", u kom se dotakao brojnih imena koja će biti aktuelna ovog leta.

Očekivano, u centru pažnje bili su igrači Liverpula, potencijalne mete Redsa iz Bundeslige, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << a tu se našlo i ime Marka Grujića.

Za početak, pošto je naš, izdvajamo Kristijanov odgovor na pitanje da li će Herta otkupiti njegov ugovor ili ga vidi u prvom timu Liverpula...

"Marko Grujić je imao impresivnu prvu sezonu u Herti, klub je tada hteo da ga otkupi, ali nije imao novca. Takođe, Grujić oduvek sebe vidi u prvom timu Liverpula i ima želju da se vrati. U drugoj sezoni, na Markove igre uticale su smene trenera i zbog toga je pao u formi. Herta želi da ga vidi u onoj staroj formi. U ovom trenutku, Herta želi da ga otkupi, ali Grujić želi nazad u Englesku, osim ukoliko od Jirgen aKlopa ne dobije jasan signal da je nepoželjan", rekao je Fok.

Kao što možete da pretpostavite, vruće teme bile su mlade nade i zvezde u usponu u Bundesligi - Kai Haverc, Džejdon Sančo, Erling Haland... ali i Timo Verner koga mesecima sele u Liverpul.

"Ko god je gledao Havercov prvi meč posle pauze i video dva gola Verderu, shvatio je da će biti jedan od najvrućih tema na pijaci. On želi da ode ovog leta, a Bajern Minhen se neće kockati sa njim u ovom trenutku. Naravno, Haverc je interesantan Bajernu, ali u klubu veruju da je taj posao bolji za 2021. godinu. To znači da bi Haverc mogao u neki inostrani klub, kao što su Barsa, Real Madrid ili Liverpul, jer sam čuo da ga oni žele. Havercovi agenti su već obavestili klub o tome, ali konkretne ponude još uvek nisu stigle", rekao je Fok o Havercu.

O Sanču kaže...



"Očigledno je da navijači u Engleskoj izuzetno cene Sanča. Ali, niko u Dortmundu ne priča o njegovoj prodaji ovog leta. Samo ukoliko stigne ponuda od 100 miliona evra, onda će je razmotriti. Činjenica je da klubovi u Premijer ligi prate Sanča i da će njihovo interesovanje rasti do 2021. godine. Do sada nije poznato da Liverpul želi Sanča, a i da ga Klop zaista želi, ne postoji šansa da radi Borusiji iza leđa. Klop bi prvi lično zvao čelnike Dortmunda da ih obavesti o interesovanju. S druge strane, Mančester Junajteda ga uporno juri i prati mesecima. On je takođe blizak prijatelj sa Rašfordom i u stalnom su kontaktu..."


Kratko se osvrnuo i na Halanda.

"Molim vas, nemojte ni da pomišljate na Halanda! On je tek u januaru stigao u Bundesligu. Engleski klubovi nemaju šanse da ga dovedu ove godine".



Za kraj, za navijače Liverpula možda i najvažnija informacija koja podgreva transfer Tima Vernera. Napadač RB Lajpciga već se nedeljama provlači kao Klopova velika želja, pojavljuju se različite informacije o njegovoj klauzuli, pa je Fok razrešio dileme.



"Prema mojim informacijama, Vernerova klauzula je 55 miliona evra, ali može da naraste do 60 ako Lajpcig opet obezbedi plasman u Ligu šampiona. I da, ja zaista mislim da se ovaj transfer dešava! Interesantno, Vernera sada zastupa nova marketinška agencija, a vlasnik te agencije je i menadžer Jirgena Klopa! Verner je takođe javno govorio o Liverpulu, tako da..."


Sve u svemu, kako stvari stoje - Sančo i Haland ostaju ovog leta u Borusiji Dortmund, Verner je blizu Liverpula, dok bi Haverc mogao da napusti Bundesligu, jer je njegova želja da promeni sredinu ovog leta.

Spremite se za još jedno vruće leto...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.