Sve što bi trebalo da znate o hali, navijačima, igračima Darušafake uoči meča godine za Zvezdu! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 31.Mar.2017, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve što bi trebalo da znate o hali, navijačima, igračima Darušafake uoči meča godine za Zvezdu! (VIDEO)

Sada je veće jasno i kolo pre poslednjeg meča Evrolige da će Crvena zvezda prolaz u plej-of Evrolige tražiti u Istanbulu protiv Darušafake.

Činjenica je da crveno-beli nisu ovaj klub pobedili nijednom, a sastajali su se tri puta do sada.

Međutim, ovoga puta ulog je veoma veliki. Darušafaka je klub koji je osnovan 1951. godine u Istanbulu i nema neku bogatu istoriju iza sebe što se tiče trofeja >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i rezultata.

Do sada su dva puta bili prvaci Turske 1961 i 62. godine, a nakon toga su tavorili sve do 2001. godine kada kreće novi uspon kluba dolaskom bogatih sponzora.

Tada su počeli da igraju i evropska takmičenja poput Kupa Rajmudna Saporte i Kupa Radivoja Koraća. Do 2010 su se držai u prvoj ligi, a onda sledi selidba u drugu ligu gde su bili do 2013. Upravo tada kompanihja Doguš kreće da bude glavni sponzor kluba koji kreće vrtoglavi uspon.

Prvo su ušli u elitnu ligu Turske, a zatim i da napreduju u najjačoj ligi gde su stizali do polufinala plej -ofa.

Ekipa utakmice Evrolige igra u Volksvagen Areni Istanbul koja prima 5,240 navijača i jedna je od manjih u Evroligi. Takođe, navijači Darušafake nisu toliko vatreni kao oni Fenerbahčea i Galatasaraja i ne prave neku atmosferu.

To se najbolje videlo na meču sa gradskim rivalom Fenerbahlčeom, gde su Fenerovi fanovi bili glasniji



Što se tiče ekipe Darušafake, na prvi pogled se vidi da je to legija stranaca sa 8 stranaca od čega su šestorica Amerikanci.  Predvodi ih tandem Bred Vonamejker  (16 poena po meču i  4,8 skokova) i Vil Klejburn (13,3 poena  5,4 skoka),  a tu su još Skoti Vilbekin (11,1 poen, 3,2 asistencija) i Džejms Anderson (9,7 poena  i 3,2 skoka). Ne treba zaboraviti ni mladog Antu Žižića koji ima 19 godina i beleži 8,1 poena po meču i biće najopasniji takmac Kuzmiću.



Međutim, osim njih i ostali igrači imaju odlične učinke u timskoj igri koju forsira David Blat. Tu su još Dairis Bertans sa 6,7 poena, Adrien Moerman sa 8,9 poena.. Osim toga njihov timski procenat šuta za tri poena je 37,5 % što je dosta dobro, dok im je procenat za dva poena 47,8 % uspešnosti

Darušafaka ima jako dobru timsku mentalnu snagu, što je pokazala nekoliko puta u sezoni kada je stizala veliku razliku i pobeđivala. Upravo je protiv Zvezde u prvom kolu stigla 14 razlike, kao i protiv Brose Basketa na poslednjoj utakmici.



Takođe treba istaći da su na svom terenu veoma jaki i da su ubedljivo rušili Barselonu, Real Madrid, CSKA, Fenerbahče itd.



(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Turska

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.