Sve će ovo jednog dana biti Srbija opet... Danas je ubijen, a reči pokojnog Stefana Savića odjekuju još uvek

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2024, 14:15

"Sve će ovo jednog dana biti Srbija opet..." Danas je ubijen, a reči pokojnog Stefana Savića odjekuju još uvek

Osvojio je bronzanu medalju za svoju zemlju.

Nesrećno nastradali srpski MMA borac Stefan Savić (23) je osvajač bronzane medalje za reprezentaciju Srbije na amaterskom prvenstvu sveta, što mu je bio i najveći uspeh u karijeri. Do njega je stigao svega tri meseca pre smrti.

On je nakon tog velikog uspeha gostovao u podkastu "MMA INSTITUT".

Pre svega je pričao njegov trener, koji je istakao da je mladi borac bio svestan da nastupa za Srbiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Stefan je napravio veliki uspeh, za sebe, za nas kao klub, ali za Srbiju je uradio sve. On je u dresu Srbije kao član reprezentacije uradio to. Prolivao je krv zbog toga - izjavio je njegov trener.

Potom je Stefan objasnio kako je doživeo ceo događaj.

- Malo više nego u Beogradu, bilo je drugačije, bio je veći pritisak zbog veličine koju nosim na takmičenje, pošto se radilo za Srbiju. Imao sam dosta podrške, dosta ljudi mi je pisalo pa sam imao odgovornost prema svima da odradim kako treba. Pozitivan stres je postojao, strah koji treba da postoji da bih odradio borbu kako treba - opisao je borac.

Na taj komentar se ubacio voditelj emisije, koji je na šaljiv način prokomentarisao.

- Znaš zašto je bio strah? Zato što je to nekad bila Srbija gde si se tukao. Zato smo morali da uzmemo medalju - rekao je domaćin.

Uz osmeh je nastavio Stefan Savić.

- Što sam ja rekao, sve će ovo jednog dana biti Srbija opet. Pozitivni strah i opterećenje da odradim kako treba. Kad sam ušao sve je bilo lakše i lakše - uz osmeh je rekao Savić.

Objasnio je pobliže situaciju iz borilišta.

- Sreli smo se na hodniku, pogledali se u oči i već sam video da sam ušao u dušu i da sam uzeo... Tu smo se razišli. Posle kada smo se našli posle pola sata, video sam da je bio dinamičan, pravio pritisak, napadao, ali našao sam rupe i brzo sam završio to - zaključio je Savić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.