Izvor: Blic, 08.Jul.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarci zamrzavaju zaradu FSJ sa EURO

Švajcarci zamrzavaju zaradu FSJ sa EURO

BEOGRAD Fudbalski savez Jugoslavije, kako sada stvari stoje, teško će dobiti 7,5 miliona švajcarskih franaka, zarađenih na Evropskom šampionatu u Belgiji i Holandiji. Premije za prolaz u drugo kolo takmičenja i osvojeno osmo mesto, namerava da blokira Državni sekretarijat Švajcarske za privredu.

Razlog zbog koga novac još nije 'našao put' do Beograda, kako ističu inostrani mediji, je u tome što je FSJ uz sportsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i politička organizacija.

Pravovremeno smo obavestili UEFA o sramnoj nameri Švajcaraca i siguran da će najviše evropsko fudbalsko telo stati na našu stranu. Dobili smo dopis iz UEFA da su svi savezi pod njenim patronatom i da je reč o sportskim organizacijama. Znači, odluke kod nas donose sportski organi, kako i stoji u našem Statutu rekao je Branko Bulatović, generalni sekretar FSJ.

Ako novac iz Švajcarske ne dođe na Terazije, FSJ namerava da zatraži pomoć od Međunarodnog suda u Hagu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.