Suspendovana varalica Vanesa

Izvor: Sportal.rs, 11.Nov.2014, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspendovana "varalica" Vanesa

Međunarodna skijaška federacija (FIS) suspendovala je violinistkinju Vanesu Mej na četiri godine, pošto je učestvovala u nameštaju rezultata kako bi se kvalifikovala za Zimske olimpijske igre u Sočiju ove godine. Kako prenosi Beta, FIS je naveo da su rezultati četiri trke veleslaloma u januaru u Sloveniji bili namešteni i naveo brojne primere kršenja pravila kako bi se Vanesi Mej pomoglo da lažno popravi svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << rezultate.

- Da nije varala, Vanesa Mej ne bi uspela da se takmiči na Zimskim olimpijskim igrama - navodi se u saopštenju.

Poznata violinistkinja se u Sočiju takmičila za Tajland pod imenom Vanesa Vanakorn, a za tu priliku uzela je prezime svog oca. Ona je dve veleslalomske trke, u kojoj je učestvovalo 67 skijašica, završila na poslednjem mestu. Takođe, FIS je zbog varanja kaznio pet zvaničnika trka u Sloveniji, suspenzijama od jedne i dve godine.

(Foto: Beta/AP Photo/Christophe Ena)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.