Vanesa Mej suspendovana na četiri godine

Izvor: Beta, 11.Nov.2014, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanesa Mej suspendovana na četiri godine

OBERHOFEN, 11. novembra 2014. (Beta-AP) - Medjunarodna skijaška federacija (FIS) suspendovala je u utorak violinistkinju Vanesu Mej na četiri godine, pošto je učestvovala u nameštaju rezultata kako bi se kvalifikovala za Zimske olimpijske igre u Sočiju ove godine.

FIS je naveo da su rezultati četiri trke veleslaloma u januaru u Sloveniji bili namešteni i naveo brojne primere kršenja pravila kako bi se Vanesi Mej pomoglo da lažno popravi svoje rezultate.

"Da nije varala, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Vanesa Mej ne bi uspela da se takmiči na Zimskim olimpijskim igrama", navodi se u saopštenju.

Poznata violinistkinja se u Sočiju takmičila za Tajland pod imenom Vanesa Vanakorn, a za tu priliku uzela je prezime svog oca. Ona je dve veleslalomske trke, u kojoj je učestvovalo 67 skijašica, završila na poslednjem mestu.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vanesi Mej 4 godine suspenzije

Izvor: B92, 11.Nov.2014

Međunarodna skijaška federacija (FIS) suspendovala je u utorak violinistkinju Vanesu Mej na četiri godine, pošto je učestvovala u nameštaju rezultata...Vanesa Mej suspendovana je jer je nameštala rezultate kako bi se kvalifikovala za Zimske olimpijske igre u Sočiju ove godine...FIS je naveo da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.