Surova strana sporta: Pokušao sam da se ubijem nakon poraza VIDEO

Izvor: B92, 04.Dec.2023, 16:09

Surova strana sporta: "Pokušao sam da se ubijem nakon poraza" VIDEO

Retko koji sportista otvoreno priča o psihičkih problema kao posledice poraza, pritiska javnosti zbog velikih očekivanja, pada sa vrha...

Gotovo niko ne otvara dušu kao što je to uradio engleski bokser Džordan Gil.

Nakon što je iznenadio lokalnog heroja Mika Konlana u Belfastu, 29-godišnjak iz Kembridžšira je otkrio da je pokušao da se ubije, jer nije mogao da podnese prošlogodišnji poraz od Španca Kika Martinesa.



"Nisam samo razmišljao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o samoubistvu, već sam to i pokušao da uradim. Neko me je spasao",
rekao je Gil za BBC.

Bivši šampion Komonvelta i Evrope u pero kategoriji zahvalio se svima koji su mu pomogli da se izbori sa problemima nakon poraza od Martinesa.

Oktobra prošle godine, Španac je četiri puta rušio Gila i slavio u četvrtoj rundi, čime je peti put postao evropski prvak.

"Nakon poraza od Martinesa izgubio sam dodir sam sa sobom. Rastao sam se sa suprugom. Bio sam na polju 30. juna i hteo da se ubijem. Došla je jedna osoba i sačuvala me je", priznao je Gil.

Ljudi kojima se okružio su mu pomogli da se vrati na pravi put, a pet meseci nakon što je pokušao samoubistvo, odlučio je da opet stupi u ring.

Njegov rival Konlan, koji je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojio bronzu, bio je izraziti favorit, ali ga je Gil bacio na pod u drugoj rundi, a onda u sedmoj serijom sjajnih udaraca naterao sudiju da prekine meč.



"Očekivao sam pobedu. Morao sam da zadržim koncentraciju, ostanem miran i pratim plan borbe. Sve sam uradio što je trebalo",
poručio je Gil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.