Superboul ludilo - spektakl, marketing i borba za trofej

Izvor: RTS, 03.Feb.2020, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Superboul ludilo - spektakl, marketing i borba za trofej

Svake godine početkom februara Amerikanci se raduju najvećem sportskom događaju. Ovogodišnji Superboul dolazi tačno nedelju dana nakon pogibije Kobija Brajanta. Na terenu u Majamiju za Lombardijev trofej bore se San Francisko fortinajnersi i Kanzas Siti čifsi.
"Mi kao NFL imamo ogromnu odgovornost da Kobiju odamo počast kakva mu dolikuje, jer Superboul gleda ceo svet", rekao je Rodžer Gudel, komesar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << NFL lige.

"San Francisko je poslednji trofej osvojio 1995. godine, a Čifsi pre 50 godina. Prvi put se susreću u plejofu i deluje da se u finalu sastaju dve najkompletnije ekipe", izjavio je Mihajlo Stefanović, novinar Sport kluba.
"U Kanzasu 'gore' od uzbuđenja, zahvalni smo navijačima koji su došli da nas podrže, nismo nervozni, volimo izazove i srećni smo što igramo protiv sjajne ekipe", rekao je Endi Rid, trener Kanzas Sitija.
"Biće paklena utakmica, to je Superboul i sve što donosi je posebno... Ipak je to samo meč, izađeš i igraš", izjavio je Džimi Garopolo iz redova San Franciska.
Program na poluvremenu spaja latino zvezde Šakiru i Dženifer Lopez koje će nastup posvetiti Kobiju Brajantu.
"Svi ćemo se sećati Kobija, slavićemo život i različitosti koje su deo američke kulture", rekla je Šakira.
Karte na "Hard Rok stadionu" koštale su između 3,5 do 17 hiljada dolara, a svake godine obara se rekord marketinga - pola minuta reklame košta 5,6 miliona dolara.
Doprinosi i turizmu - očekuje se da će posetioci potrošiti više od 200 miliona dolara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Superboul za pamćenje " Kanzas posle velikog preokreta osvojio titulu!

Izvor: B92, 03.Feb.2020

Kanzas Siti Čifsi su pobedom nad San Francisko Fortinajnersima rezultatom 31:20 postali NFL šampioni...Superboul 54. počeo je napadom Kanzas Siti Čifsa koji je posle pedesetak sekundi zaustavljen odličnom odbranom Najnersa...Njihov drajv bio je vrlo kvalitetno odrađen i uz kombinaciju pasa i trčanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.