Sulejmani briljira u Amsterdamu

Izvor: B92, 18.Dec.2011, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sulejmani briljira u Amsterdamu

Defitivno najbolji srpski fudbaler u ovoj sezoni je Miralem Sulejmani koji je prvi deo holandskog šampionata završio kao treći strelac lige sa 11 golova.

Poslednji pogodak Sulejmani je postigao u 17. kolu Eredivisie protiv Den Haga (4:0). Miki je postigao poslednji, četvrti gol pet minuta pre kraja meča, a duel je otvorio asistencijom za Kristijana Eriksena u 18. minutu.

Ajaks će prolećni deo sezone dočekati na četvrtom mestu na tabeli sa 33 boda, koliko ima i Tvente >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle poraza od Fejenorda u nedelju sa 3:2. Lider je i dalje AZ Alkmar sa 38 bodova, ali je u 17. kolu poražen od Brede 2:1.

Poraz AZ-a iskoristio je PSV Ajndhoven koji je sa 5:1 deklasirao Herenven u gostima i prišao na bod zaostatka. U subotu je bio strelac još jedan srpski internacionalac u Holandiji. Jagoš Vuković je u 5. minutu otvorio goleadu u Kerkradeu, gde je Roda sa 7:0 deklasirala Ekselsior.

Šampionat u prvoj holandskoj ligi nastavlja se 20. januara mečevima 18. kola. Upravo će na startu drugog dela sezone Ajaks gostovati lideru AZ-u u Alkmaru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.