Šuker u UEFA, a poklonik zločinca i nacističkog vazala Ante Pavelića

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jun.2015, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šuker u UEFA, a poklonik zločinca i nacističkog vazala Ante Pavelića"

"U stavu mirno pored fašističkog vođe", tako je ugledni nemački "Frankfurter Allgemeine Zeitung" naslovio veliki tekst o predsedniku Hrvatskog fudbalskg saveza Davoru Šukeru, u kojem se autori Mihael Ashelm i Kristof Beker pitaju kako je moguće da funkcioner UEFA može biti Davor Šuker, koji pozira na grobu "nacističkog vazala Ante Pavelića".

Nemačka televizija ARD tvrdi da poseduje dokumente iz istrage državnog tužilaštva u Bohumu, koji pokazuju da je Šuker uplaćivao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << opklade za Šapinu, za kojeg je dokazano da je nameštao utakmice. Aktualni predsednik HNS-a i član Izvršnog odbora UEFA uplatio je oklade za Šapinu na najmanje tri utakmice, dve Evropske lige i jednu Lige šampiona a da mu je osuđeni kriminilac savetovao zauzvrat da uplati novac na Široki Brijeg protiv Banantsa u Evropskoj ligi. Navodno su Šuker i Šapina, koji je zbog nameštanja utakmica osuđen na pet i po godina zatvora, kontaktirali putem telefona i SMS-a.

Zbog svega navedenog, a što je isplivalo u poslednje vreme, nije čudno da se nemačka javnost živo zainteresovala za Davora Šukera, pa "Frankfurter Allgemeine Zeitung" podseća da on nije samo optužen za kontakte as kladioničarskom mafijom:

- Najbolji strelac SP-a 1998, pre četiri godine na minhenskom sudu uplatio osam hiljada evra kazne jer je proglašen krivim zato što je prisvojio četiri grčka zlatna novčiča (vredna 25 hiljada evra) koje je pronašao u avionu na letu iz Milana u London. Dragocene novčiće zaboravio je putnik koji je ranije izašao iz aviona. Šuker ih je uzeo i nije prijavio pronalazak osoblju, ali je dolijao kasnije, pošto ih je poklonio prijateljici, a ova ih odnela na procenu antikvaru, koji je znao da novčiče traži stvarni vlasnik, prenosi pisanje nemačkog dnevnika portal index.hr.

Ali, Nemcima najviše bode oči slika od pre 20-ak godina, kada je Šuker na vrhuncu golgeterske slave hodočastio na grob ratnog zločinca i nacističkog sluge Pavelića.

- Predsedniku Platiniji i UEFA treba postaviti pitanje kako je moguće da je u toj organizaciji, koja toliko ulaže u skupe kampanje protiv rasizma, osoba koja u društvu dva poznata kriminalca iz hrvatskog podezmlja nasmejano pozira na grobu takvog zločinca, nacističkog vazala i vođe fašističke Nezavisne Države Hrvatske tokom Drugog svetskog rata, čije su ustaše istrebile stotine hiljada ljudi koristeći se i koncentracijskim logorima?"

FAZ zaključuje: "Šukerovo ustoličenje u vrh UEFA pokazuje slabosti njenog vođstva, jer kako vidimo tamo se našao osvedočeni ljubitelj nacističkog zločinca iz Drugog svetskog rata, koji po svemu sudeći ima čvrste veze s vođom kladioničarske mafije, pa nam onda malo znače Platinijeve reči od pre dve godine: "Klađenje ugrožava fudbal, dok je rasizam pretnja celom svetu".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Davor Šuker na grobu Ante Pavelića

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jun.2015

FRANKFURT - Ugledni njemački list "Frankfurter algemajne cajtung" u tekstu pod naslovom "U stavu mirno pored fašističkog vođe" postavlja pitanje kako je moguće da funkcioner UEFE može biti Davor Šuker, koji pozira na grobu ustaškog nacističkog vazala Ante Pavelića...List je objavio i fotografiju...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.