Sudije pogurale Crnu Goru - Srbija bez završnog turnira Svetske lige?

Izvor: Sportske.net, 20.Mar.2018, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudije "pogurale" Crnu Goru - Srbija bez završnog turnira Svetske lige?

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije najverovatnije neće igrati na završnom turniru Svetske lige, pošto je večeras doživela poraz od selekcije Crne Gore sa tri gola razlike.

Domaćin je u okviru 5. kola Grupe 5 savladao petostrukog uzastopnog osvajača Svetske lige rezultatom 11:8 (3:2, 4:2, 1:1, 3:3) što je rezultat koji Crnu Goru stavlja u povoljniju poziciju u odnosu na "Delfine".

Srbija je u prvom meču sa Crnom Gorom slavila u Nišu rezultatom 7:4 >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << tako da joj je večeras igrao remi i poraz sa manje od tri gola razlike ali su se arbitri postarali da domaćin slavi baš sa tri gola viška.

"Delfini" su u glavnom gradu Crne Gore nastupili bez velikog broja najboljih pojedinaca što je i bilo najavljeno posle trijumfa u prvom meču.

Podmlađeni sastav Srbije suočavao se sa velikim problemima na večerašnjoj utakmici ali je u odlučujućim momentima pokazao karakter i uspeo da se vrati u igru.

Šest sekundi pre kraja Crna Gora je imala dva gola prednosti i napad u začetku, a arbitri su brže bolje pokazali isključenje Savi Ranđeloviću i dodelili peterac za domaće što je razbesnelo naše reprezentativce.

Na kraju je odluka pala sa peterca tako da Crna Gora preuzima sudbinu u svoje ruke i u poslednjoj utakmici Grupe 5 ima šansu da overi direktan plasman na završni turnir Svetske lige.

Srbija je još uvek prva na tabeli sa 9 osvojenih bodova i gol razlikom 41:25. Crna Gora ima tri boda manje i meč manje, kao i gol razliku 28:17. Ukoliko Crnogorci u poslednjem kolu savladaju Rumune sa najmanje šest golova razlike, a to je prilično realan ishod, Srbija će ostati bez plasmana na završni turnir Svetske lige prvi put od kada je ovo takmičenje formirano.

Tabela Grupe 5:

1. Srbija 4 3-1 41:25 (+16) 9

2. Crna Gora 3 2-1 28:17 (+11) 6

3. Rumunija 3 0-3 12:39 (-27) 0

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.