SL: Poraz oslabljene Srbije, CG blizu finalnog turnira

Izvor: N1 televizija, 20.Mar.2018, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SL: Poraz oslabljene Srbije, CG blizu finalnog turnira

Vaterpolisti Crne Gore pobedili su Srbiju u Podgorici sa 11:8 u 5. kolu grupe A preliminarnog dela Svetske lige i stekli realne izglede da se plasiraju na finalni turnir Svetske lige. Da bi stigli do cilja izabranici Vladimira Gojkovića treba da pobede Rumuniju sa više od šest golova razlike.

Srbija je u meč ušla u kombinovanom sastavu. Nisu igrali Filip Filipović, Andrija Prlainović, Miloš Ćuk i Duško Pijetlović što je Crna Gora znalački kaznila.

Crna Gora >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je agresivno i sa mnogo više energije ušla u meč. Izabranici Vladimira Gojkovića su dominirali u svim elementima igre tokom prve dve deonice. Odbrana je funkcinisala sjajno, golman Lazić je delovao nasavladivo u pojedinim trenucima. Na kraju meča je imao 18 odbrana.

S druge strane vaterpolisti Crne Gore su lako dolazili do prilika da postižu golove preko centara, koji su pored toga bez problema obezbeđivali igrača više pa je posle dve četvrtine na semaforu pisalo 7:4 za Crnu Goru. Ovim rezultatom Srbija je dobila prvi meč u Nišu, pa je utakmica za plasman na finalni turnir Svetske lige krenula iz početka.

Briljirali su u sastavu Crne Gore Mišić, Ivović i Brguljan sa po dva gola, dok je Srbiju i igri održavao Mandić sa dva gola i golman Rističević koji je odbranio peterac Ivoviću i četiri puta sjajno intervenisao kada je Crna Gora imala igrača više.

Početkom treće deonice Ivović je pogodio za 8:4 i u tom trenutku Crna Gora je imala rezultat koji je vodio na finalni turnir Svetske lige. Usledio je period igre koji su obeležile greške na obe strane, a rezultat se nije menjao. U samoj završnici Strahinja Rašović je iskoristio polukontru, pogodio mrežu Crne Gore, pa je uoči poslednje četvrtine sa semaforu pisalo 8:5.

Usledio je pravi rat u bazenu. Lazić je smanjio na 8:6, Ukropina je vratio Crnoj Gori tri gola viška, a Mitrović ponovo smanjio na dva razlike. Ostalo je nešto više od četiri minuta do kraja, a na semaforu je pisalo 9:7. Nedugo zatim Subotićev prijektil je završio u mreži Crne Gore za 9:8.

Ukropina je trećim golom na meču vratio nadu Crnoj Gori da može da nadoknadi minus iz prvog meča. To se i desilo kada je na pet sekundi pre kraja kada je Draško Brguljan pogodio peterac za 11:8.

Golove za Crnu Goru postigli su: Draško Brguljan 3, Ukropina 3, Ivović 2, Mišić 2, Spaić 1, a strelci za Srbiju bili su: Mandić 2, Lazić 2, Jakšić 1, Strahinja Rašović 1, Mitrović 1, Subotić 1.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.