Sudija protiv fudbala

Izvor: B92, 12.Apr.2021, 15:21

"Sudija protiv fudbala"

Potpredsednik fudbalskog kluba Spartak Branislav Savić izjavio je da je suđenje Milana Mitića na meču protiv Mladosti bilo tendenciozno.

Dodao je da mu nije jasno zašto glavni arbitar nije "pustio da pobedi fudbal".

"Glavni arbitar nije učinio ni jednu krucijalnu grešku koja je uticala na rezultat, ali je celu utakmicu konstantno, fudbalski rečeno, seckao igru i nije dozvoljavao našim igračima da pokažu ono što znaju. Svi koji se bave ovom najvažnijom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sporednom stvari na svetu znaju koliko to smeta ritmu ekipe", naveo je Savić u saopštenju.

"Moramo podsetiti da nam je isti sudija istu stvar radio i u duelu protiv Novog Pazara tako da je ovo bila kap koja je prelila čašu i nismo više mogli da ostanemo nemi", dodao je on.

Fudbaleri Spartaka izgubili su u subotu u Lučanima od ekipe Mladosti sa 1:0, u utakmici 31. kola Super lige Srbije.

"Smatramo da je sudjenje na utakmici bilo tendenciozno iz nama neznanih razloga. Pored konstantnog seckanja igre sudija nije imao ujednačen i istovetan kriterijum za obe ekipe prilikom dodele javnih opomena igračima tako da zbog žutih kartona sledeću utakmicu neće moći igrati trojca, nama vrlo važnih, prvotimaca Nemanja Tekijaški, David Dundjerski i Nikola Srećković", naveo je Savić.

On je podsetio da utakmica nije imala takmičarski karakter, u smislu plasmana, jer su i Spartak i Mladost bezbedni od ispadanja, a ne mogu do mesta koje vodi u Evropu.

"Jednostavno, nije mi jasno zbog čega glavni arbitar na ovoj utakmici nije pustio da pobedi fudbal i da obe ekipe pokažu sve što znaju", zaključio je potpredsednik Spartaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.