Sudija im dao još jednu šansu, samo su to i čekali!

Izvor: Mondo, 04.Apr.2019, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudija im dao još jednu šansu, samo su to i čekali!

Ko je otišao kući pre 96. minuta propustio je ludo slavlje na "Butarkeu".

Na kraju sve je stalo u jednu akciju, u jedan centaršut, u jedan skok, u jedan gol glavom.

Ko je ostao na "Butarkeu" do tog 96. minuta, imao je čemu da se raduje: Leganes - Valjadolid 1:0 (0:0) pogotkom Gvida Karilja na centaršut upornog Huanfrana sa desne strane i to minut nakon što je istekla nadoknada vremena prema proceni sudije Giljermea Kuadre.

Nije mu bilo prijatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zbog toga u "razgovoru" sa besnim gostima, kojima bi bod bio "kao kuća" u borbi za opstanak, ali koliko su odugovlačili još od 75, 80. minuta... ne može se reći da su zaslužili remi.

Valjadolid je odlično počeo sezonu, ali je potom ostvario tri pobede u poslednjih 19 prvenstvenih kola. Ljubičasto-beli, čiji je suvlasnik prošlog leta postao legendarni Ronaldo Nazario da Lima, imaju jednu pobedu i jedan remi u poslednjih devet rundi.

Ličilo je da će biti nerešeno, jer se mahom ništa opasno po golmane nije događalo pred oko 10.000 iskislih navijača ovog četvrtka uveče, međutim kada je Serhio Gonzales Sorijano napravio tri defanzivne izmene u finišu utakmice, Leganes je prepoznao strah i kod trenera i kod igrača Valjadolida pa je opsada gola Đordija Masipa iz minuta u minut bila sve jača, konkretnija i opasnija.

Kuadra je više puta pogledao na sat, imao je priliku da odsvira kraj kada se Valjadolid na isteku 95. minuta odbranio panično izbacivanjem lopte u aut, ali je odlučio da ponudi domaćinu još jednu akciju ka golu, a to je bilo sve što su oni želeli.

 Završeno je burnom Kariljovom proslavom gola zbog čega neće imati pravo nastupa u narednom kolu, međutim pitanje da li će Argentinac na pozajmici iz Sautemptona preterano brinuti zbog toga, jer... Udarcem glavom sa sedam-osam metara udaljenosti od Masipa ne samo da je doneo tri boda ekipi, već je i prekinuo golgeterski post dug 11 utakmica u La Ligi (uz još četiri meča propuštenih zbog povrede).

Zapravo, poslednje golove u španskom prvenstvu postigao je u decembru na gostovanju (pogađate?) Valjadolidu kada je rezultat 2:4 potpisao sa dva gola.

Večeras je dao tek 6. gol od kada je kao višak u Sautemptonu došao na jednogodišnju pozajmicu.

U sedam nastupa na "Sent Merizu" nije zatresao mrežu, a pre toga je kao "bekap" napadač Monaka postigao 15 golova za tri sezone u Francuskoj.

Karijeru u Evropi zaslužio je odličnim igrama u Estudijantesu iz La Plate. Ima 27 godina i 190 centimetara.

Leganes: Kueljar - Bustinza, Tarin, Sjovas - Huanfran, Rodrigez (od 88. Hoze), Resio, Vesga (od 82. Perez), Silva - Santos (od 75. Sabin), Kariljo.

Valjadolid: Masip - Antonito (od 65. Keko), Kalero, Kiko, Naćo - Fernandez - Plano (od 93. Mojano), Mićel, Alkaraz, Rubio (od 72. Verde) – Gvardiola.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.