Sudija Štark i sjajni Dijego srušili Dortmund

Izvor: Sportski Žurnal, 08.Dec.2012, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudija Štark i sjajni Dijego srušili Dortmund

Strašan meč viđen je u Dortmundu. Domaći su poraženi u duelu sa Volfsburgom, a meč je dobio potpuno drugačiji tok posle greške sudije Volfganga Štarka.
Domaći su poveli još u 6. minutu, kad je Rojs centrirao iz slobodnog udarca, a loptu na putu do mreže nije dirao niko od odbrambenih igrača Volfsburga!
Ipak, u 35. minutu se desio odlučujući momenat. Posle šuta Dijega lopta je skoro na gol liniji napucala u ruku (koja je bila uz telo) Šmelcera, a loše postavljeni Štark je svirao jedanaesterac i isključio igrača Dortmunda.
Takav poklon su gosti iskoristili najpre za izjednačenje sa bele tačke (Dijego), a samo pet minuta kasnije Naldo je sjajno uhvatio volej na asistenciju Dijega iz slobodnog udarca.
Štark je u 61. minutu svirao još jedan diskutabilan jedanaesterac, ovoga puta za domaće. Dortmund je tada izjednačio sa bele tačke, Blažčikovski je bio hladnokrvan.
Tek tada se razvila prava borba, koja je ipak pripala brojčano nadmoćnijih gostima. Mat u dva poteza, pas sjajnog Dijega za Dosta i konačan rezultat – 3:2 za Volfsburg! Srpski reprezentativac Neven Subotić ceo meč je presedeo na klupi za rezerve.
Sa druge strane Bajern je ostvario još jednu pobedu, ovoga puta na gostovanju Augzburgu. Do 13. pobede u 16 mečeva Bavarci su stigli rutinski. Prvi gol postigli su u završnici prvog poluvremena i to sa bele tačke.
Precizan je bio Miler u 40. minutu. Gosti su trijumf potvrdili u 63. minutu, kad je pogodio i Gomez, na asistenciju Riberija.
Frajburg je dobio meč u kojem su tri boda unapred upisana. Oni su se ipak pomučili protiv Grojter Firta, iako su gol postigli na vreme. Ispostavilo se da je baš taj pogodak Kaligiurija u 15. minutu bio jedini na meču.
Nirnberg je igrao duel protiv direktnog konkurenta za opstanak u društvu najboljih. Bodove domaćinu doneli su Polter i Folner. Vrlo važan trijumf ostvario je i Štutgart protiv Šalkea u jednom od derbija kola. Blistao je bosanski internacionalac Vedad Ibišević, strelac sva tri pogotka za Švabe.

Fudbaleri Ajntrahta  su na svom terenu ubedljivo savladali  Verder sa 4:1 i vratili se na treće mesto na tabeli.
Golove za ekipu iz Frankfurta postigla su četvorica različitih fudbalera: Aleksander Majer, Pirmin Švegler, Stefan Ajgner i Takaši Inui.
Verder je  propustio priliku da se pobedom uključi u borbu za mesto koje vodi u evropska takmičenja. Aleksandar Ignjovski je u igru ušao u 67. minutu.
Semafor 16. kola Bundeslige:
Augzburg – Bajern 0:2 (Miler 40. jedanaesterac, Gomez 63)
Dortmund – Volfsburg 2:3 (Rojs 6, Blažčikovski 61. jedanaesterac – Dijego 36. jedanaesterac, Naldo 41, Dost 73)
Frajburg – Grojter Firt 1:0 (Kaligiuri 15)
Ninrnberg – Fortuna D. 2:0 (Polter 27, Folner 90)
Štutgart – Šalke 3:1 (Ibišević 2, 38. jedanaesterac, 61 – Marika 12)
Frankfurt – Verder 4:1 (Majer 47, Švegler 62, Ajgner 63, Inui 90 – Petersen 54)
Nedelja:
15,30: Menhengladbah – Majnc
17,30: Hanover – Leverkuzen
Petak:
Hamburger – Hofenhajm 2:0 (Rudnevs 28, 74)

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.